Læsetid: 1 min.

Filmmanden Carlo Ponti er død

11. januar 2007

*Filmproducenten Carlo Ponti er døde natten til i går på et hospital i Geneve. Han blev 94 år. Dermed er skuespilleren Sophia Loren blevet enke.

Ponti har bl.a. produceret på filmklassikere som La Strada fra 1954 og Doktor Zhivago i 1965. Han blev gift med skuespilleren Sophia Loren tilbage i 1957 og var far til parrets to sønner. Det var Ponti, som opdagede Sophia Lorens talent for skuespil. Hun var da en ung model, og hun var blot 22 år, da parret blev gift.

Ponti var forinden gift med mexicaneren Fiastri, der også fødte ham en søn. Ponti var født i Magenta i det nordlige Italien og slog ind på filmvejen i begyndelsen af 1940'erne. Han krediteres for 140 film.

ritzau/AFP

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her