Læsetid: 1 min.

Fire mænd anholdt i Birmingham

28. juli 2005

, oplyser britisk politi.
Anholdelserne skete under en fælles operation med deltagelse af det lokale politi, politifolk fra London-politiets antiterrorafdeling samt medlemmer af de britiske sikkerhedstjenester.
Tre af de fire mænd blev anholdt på samme adresse, oplyser en talsmand for politiet.
»Der er blevet fundet en mistænkelig pakke, og som en sikkerhedsforanstaltning er der blevet gennemført en evakuering i nabolaget,« siger han til nyhedsbureauet AFP.
Kort efter kom det frem, at yderligere to mænd tirsdag blev anholdt i henhold til de britiske antiterrorlove i det nordøstlige England. Men politiet ville ikke oplyse, om de menes at have forbindelse til bombesprængningerne i London. De to mænd blev anholdt på togstationen i Grantham, hvor de var med toget fra Newcastle mod Kings Cross i London, oplyste politiet i Lincolnshire.
Hvorvidt nogle af de anholdte er identiske med de fire bombemænd, der stod bag det fejlslagne bombeangreb i sidste uge, vides endnu ikke.
Politiet har frigivet billeder af de fire mistænkte bombemænd og sat navn på to af de mistænkte, den 27-årige Muktar Said Ibrahim, også kendt som Muktar Mohammed Said, fra Eritrea, og den 24-årige Yasin Hassan Omar fra Somalia.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her