Læsetid: 1 min.

Fire norske aviser byder på Orkla

Fire Store, som er et fællesselskab for fire norske regionalaviser, har budt på Orkla Dagspresse, men er ikke interesseret i Orklas danske eller polske aviser
28. april 2006

Fire norske regionalaviser, Bergens Tidende, Adresseavisen, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen, har gennem deres fælles selskab, Fire Store, budt på Orkla Dagspresse.

Det bekræfter bestyrelsesformand Jan Einar Greve, Bergens Tidende, over for nyhedsbureauet NTB.

Orkla Dagspresse består af 14 dagblade og en række andre aviser i Norge, i alt 31 avisselskaber. Dertil kommer, at Orkla Media har minoritetsposter i flere aviser.

Fire Store er ifølge Greve kun interesseret i Orkla Dagspresse, hvilket vil sige de norske dagblade i Orkla Media.

"Vi er ikke interesserede i polske og danske aviser eller ugeblade som Hjemmet," siger Greve til NTB.

Dermed vil det være nødvendigt at splitte Orkla Media op og sælge koncernen i en delt form, hvis Fire Store skal være en aktuel køber.

Greve mener, at der vil kunne opnås en væsentlig synergi-effekt på det norske avismarked ved et opkøb. Schibsted-koncernen, som er en betydelig ejer i Fire Store og de norske Orkla-aviser, har derimod vanskeligt ved at få øje på den helt store samordningsgevinst ved et opkøb, skriver avisen Dagens Næringsliv.

Der er også andre, aktuelle købere på banen. Blandt disse er Dagbladet.

Et alternativ, hvis Orkla Media sælges samlet, kan være et delt ejerskab mellem Orkla Media, Jens P. Heyerdahl og Dagbladet samt en tredje part.

Stig Finslo, der er direktør og talsmand for Orkla Media, vil over for NTB ikke sige noget om, hvem der havde meldt deres interesse og ville byde torsdag.

"Det, vi modtager i denne omgang, er såkaldte indikative bud. Processen vil så komme til at foregå i flere faser, og budgiverne kan justere deres bud undervejs."

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu