Læsetid: 2 min.

Flere bejlere til Karen Jespersen

Karen Jespersen er tilsyneladende på vej til et politisk comeback. Rygterne om "en sikker kreds" i Jylland tager til i styrke
1. februar 2007

Den for tiden mest ombejlede kvinde i dansk politik, Karen Jespersen, ser ud til at være parat til et politisk comeback for partiet Venstre. Rygterne om en mulig kreds til den tidligere socialdemokratiske minister løb onsdag hurtigere end Wilson Kipketer på Christiansborg.

Pilen peger ifølge flere kilder på en såkaldt "sikker" kreds i Jylland. I både Århus og Aalborg er Karen Jespersen et varmt navn.

Det samme er hun i Christian Mejdahls kreds i Himmerland, hvor Folketingets formand har meddelt, at han ikke genopstiller.

"En mediestærk person som Karen Jespersen er da altid et interessant emne. Men nu skal vi jo sondere mulighederne," siger kredsformand i Århus Nord, Bach Olsen.

En kilde siger, at der har der været kontakt mellem Karen Jespersen og Venstres kreds i Aalborg, der er ledig, efter at Helge Sander er flyttet til Herningkredsen. Det har dog ikke været muligt at få denne kontakt bekræftet.

"Det kan jeg ikke kommentere. Men Karen Jespersen vil helt sikkert være interessant for os. Hun passer ind i profilen både socialpolitisk og på udlændingeområdet, så hun er meget interessant," siger næstformand i Venstre i Aalborg, Christian Steen.

Andre peger dog på mulige ledige kredse i Århus - f.eks. Århus Nord eller Øst. I Århus Vest har man "en yngre kandidat i kikkerten".

Nogle vurderer således, at det er mere sandsynligt, at Karen Jespersen stiller op i en storbykreds end i f.eks. Himmerlandskredsen, som bliver ledig efter Folketingets formand, Christian Mejdahl (V). Her vil flere medlemmer gerne have fat i den tidligere socialdemokratiske minister.

"Jeg er blevet kontaktet af flere medlemmer i kredsen angående Karen Jespersen. De mener, at det er alletiders idé, hvis hun stiller op her. I øjeblikket har jeg selv ingen mening om den sag, idet der først er opstillingsmøde den 5. marts," siger Holger Jessen, der indtil for nylig var kredsformand i den gamle Aarskreds. Efter kommunalreformen bliver Aars til Himmerlandskredsen.

Der er allerede tre lokale kandidater i Himmerland, og en af dem, Ole B. Sørensen, fastholder sit kandidatur.

"Jeg har fuld tillid til, at vi i Venstre har en tradition for, at medlemmerne i kredsene selv afgør, hvem skal være kredsens folketingskandidat. Derfor er det også rigtigt at lade kredsens medlemmer vælge mellem en lokal kandidat og en eventuel kandidat bosiddende i Dragør, siger han.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu