Læsetid: 3 min.

Flere indvandrere skal arbejde i staten

80 procent af tiden går med at arbejde, de sidste 20 med at gå til kurser. Sådan lyder den nyeste model for at få flere indvandrere og efterkommere til i at arbejde i staten
4. januar 2006

For få indvandrere har staten som arbejdsgiver, men det skal der nu gøres noget ved. En ny ordning, hvor indvand-rerne arbejder 80 procent af tiden og bruger de sidste 20 procent på kurser, der forbedrer medarbejderens kompetencer, skal få antallet af indvandrere i eksempelvis ministerierne eller hos DSB til at stige.

"Det er en helt ny type stillinger, der især fokuserer på medarbejdere, som mangler kompetencer eller som har en uddannelse fra hjemlandet. Med den nye model bygger medarbejderen kompetencerne op ved siden af arbejdet. Samtidig får vedkommende en tilknytning til arbejdsmarkedet," siger Jette Frederiksen, der er kontorchef i Personalestyrelsen, som varetager statens personalepolitik.

De særlige integrationsstillinger træder i kraft i starten af 2006 og løber foreløbig til 2008, hvor medarbejderne bliver ansat i et år og får den overenskomstmæssige løn i 80 procent af tiden.

Og nye tiltag er tiltrængte: for mens ikke-vestlige indvandrere udgør mere end fem procent af Danmarks befolkning, er kun 2,14 procent af de statsligt ansatte indvandrere eller efterkommere.

Personalestyrelsens mål er dog fire procent, netop for at skabe fokus på staten som arbejdsplads, siger Jette Frederiksen, der kalder målet ambitiøst. Indvandrere søger nemlig ikke i tilstrækkelig grad de statslige stillinger.

"Det skulle gerne være sådan, at staten afspejler samfundet og samfundets sammensætning. Vi tror på, at et mangfoldigt arbejdsmiljø også er mere dynamisk og nytænkende," siger hun.

Statens siganlværdi

Desuden bør staten gå foran som et godt eksempel, mener Peter Waldorf, der er formand for HK/Stat, og han har været med til at forhandle den nye model på plads.

"Det offentlige har en stor forpligtelse til at vise vejen for det private erhvervsliv, og ordningen et skridt på vejen. Selv har jeg dog ikke en forventning om, at den kommer til at betyde en revolution, men den viser, at staten gør noget, og det er vigtig, at man er opmærksom på det her område," siger Peter Waldorf, der mener, at staten er på vej i den rigtige retning. For selv om tallene ikke viser en stigning i antallet indvandrermedarbejdere, så skyldes det, at der er blevet nedlagt offentlige stillinger.

"På grund af nedskæringer er der forsvundet job i staten i de sidste par år. Foreløbig er det tanken, at 50 medarbejdere kommer til at arbejde i den nye ordning. Det mener jeg er et forsigtigt bud, når der nu er 135.000 medarbejdere i staten. Jeg synes, at man burde får plads til flere, så jeg håber, at vi skal tælle dem i hundreder," siger han.

Også Human Shojaee, der er konsulent i Foreningen til integration af nydanskere på arbejdsmarkedet, er positiv over for ordningen.

"Situationen, som den er nu, er bestemt ikke tilfredsstillende, det tror jeg, alle er enige om. Derfor er alle initiativer, der kan forbedre indvandreres stilling på arbejdsmarkedet velkomne. Jeg tror, ordningen giver mulighed for at komme ind på arbejdsmarkedet, og samtidig håber jeg, at den er med til at skabe et netværk for indvandrerne," siger han og påpeger, at staten tager lang tid at flytte.

"Selv om staten har lavet en række initiativer, mangler de stadig det sidste ryk," siger han.

Og det ryk er nødvendigt. For når staten går ud og formaner det private erhvervsliv til at ansætte flere indvandrere, bør de selv gå foran som et godt eksempel, mener Sükrü Ertosun, der er formand for Rådet for Etniske Minoriteter.

"Det er et dårligt signal udadtil, hvis staten ikke selv kan bruge indvandrerne som arbejdskraft. Hvorfor skulle private virksomheder så ansætte dem? Det har signalværdi, og derfor er det vigtigt, at de mennesker, der har en længere uddannelse får en chance," mener han.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her