Læsetid: 3 min.

Flytning er frihed

Preben Hansen og Per Porsborg har flyttet for både studerende, kongelige, politikere og fodboldspillere
13. juli 2005

Normalt skriver vi ikke artikler om vore annoncører, men i tilfældet Prebens Flytteforretning gør vi en undtagelse. Læserne har nemlig i en menneskealder hyppigt kunnet se firmaets rubrikannonce under Flyt og kørsel bagi avisen. En og anden har måske tænkt: Hvem er denne Preben egentlig? Hvorfor annoncerer han så vedholdende i netop Information?

"Fordi der er så mange studerende, der læser Information, og de flytter tit," nævner Preben som i hvert fald én god grund.

Han er i dag 66 år, så for nogle få år siden overdrog han forretningen til Per, der er 41. Engang havde Preben seks-otte mand i arbejde. Per har for tiden tre. I sagens natur har Preben flest erindringer om firmaet.

- I annoncerer med almindelige flytninger, men også klaverflytning. Hvordan flytter man et klaver på den rigtige måde?

Preben: "Man bliver smidt ud i det. Efter otte dage viser det sig, om man kan, og ellers holder man op."

- Teknik eller muskelkraft?

Per: "Teknik er det halve, men der skal også råstyrke til. Det er ikke alle, der går hen og snupper et klaver på 2-300 kilo eller et flygel på 500. Man kan godt være normal af bygning, men så skal man være senestærk."

Preben: "Værktøjet - selerne osv. - skal være i orden-og så skal man have 'tawet'"

Per: "Mange prøver at gøre det selv, men det gør de som regel kun én gang."

Preben: "Det er et spørgsmål om at kunne lide det. Jeg var engang i et firma, hvor vi sagde: almindelige flytninger og kontorflytninger gider vi ikke. Der kan man jo slæbe i otte timer. Klaverer, det er 10 minutter hos kunden, så er du kørt igen-

- Rygskader?

Begge: "Det undgås ikke i faget. Nogle er heldige, andre ikke. Men så holder de op efter et halvt år eller tre."

Flyttede for Erhard

Begge fremhæver den frihed, man oplever, når man er flyttemand. Den ene dag Husum, den næste Amager- eller Hillerød eller Slagelse.

Preben: "Vi flytter for både høj og lav. Engang flyttede vi et flygel fra forhandleren i Søborg Hovedgade til kongeparret på Amalienborg. Det var jo sjovt, at det netop blev os. Jeg har også flyttet et flygel for Simon Spies. Da måtte vi leje en kran, så stort var det."

Per: "Da jeg arbejdede for Charlottenlund Flytteforretning, skulle vi flytte for det danske konsulat i Skt. Petersborg. Man var slet ikke klar, da vi kom derover, men så fik vi jo set byen. Vi boede på hotel ved havnen."

Preben: "Jeg kan huske, at vi flyttede for Erhard Jakobsen. Det var inde i Folketin-get, tror jeg. Vi har gemt et udklip fra Søborgs lokalavis, hvor han udtaler: "Jeg bliver siddende her, så længe jeg kan. Og den dag, jeg flytter, så kommer Prebens Flytteforretning og bærer os ud."

Med Zuma til Bielefeld

Per: "I dag har vi mange professionelle fodboldspiller som kunder, når de flytter ind og ud af Danmark."

- Hvem?

Per: "Vi har flyttet for Per Frandsen og Niklas Jensen- og nu senest for Zuma til Bie-lefeld."

- Kommer I selv fra hjem med klaver?

Preben: "Jeg gør ikke. Det var ikke rigtig noget."

Per: "Jeg tror, mine to søstre havde et klaver ude på gården. Jeg kommer fra landet."

- Hvad musik lytter I til?

Per: "Alt fra jazz til disco. Lidt rockmusik, men ikke så meget."

Preben: "Det bliver vel noget af det samme for mit vedkommende."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her