Læsetid: 1 min.

FN: Markant mere opium i Afghanistan

2. september 2006

Fredag offentliggør FN en rapport, som viser, at antallet af opiumsplanter i Afghanistan er steget "markant".

"Det er naturligvis en meget dårlig nyhed, men det kommer ikke som en overraskelse for os. Vi har længe vidst, at opiumhøsten i år ville blive stor," siger Thomas Schweich fra det amerikanske udenrigsministerium.

Satellitbilleder viser, at opiumsmarkerne voksede med 78 procent sidste år til omkring 185.000 hektarer. USA vil nu gøre en ekstra indsats for at få opiumsbønderne til at dyrke andre afgrøder. Siden USA fjernede det islamistiske Talebanregime i 2001 er antallet af opiumsmarker steget støt i Afghanistan.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her