Læsetid: 1 min.

FN-rapport vil chokere verden

26. januar 2007

*En kommende FN-rapport om klima indeholder de hidtil mest overbevisende beviser for, at den globale opvarmning er knyttet til menneskets aktiviteter, og den vil forhåbentlig chokere verden, så der bliver handlet mere effektivt, siger formanden for det internationale klimapanel IPCC, R.K. Pachauri.

Rapporten offentliggøres den 2. februar og er baseret på research fra 2500 forskere i over 130 lande. IPCC siger i rapporten, at det er mindst 90 pct. sikkert, at menneskelige aktiviteter har skylden for den globale opvarmning i de seneste 50 år, Rapporten ventes at forudsige temperaturstigninger på mellem 2 og 4,5 grader i dette århundrede. EU har fastsat som politisk mål, at opvarmningen skal holdes under 2 grader.

ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu