Læsetid: 1 min.

FN-styrke på vej i Darfur

18. november 2006

*Konflikten i Sudans Darfur-region eskalerede i går ind i nabolandene samtidig med, at Sudans regering for første gang principielt tillod FN-soldater at bidrage til at løse konflikten i Darfur, hvor en af verdens værste humanitære kriser udspiller sig.

Vestlige ledere betegnede aftalen med Sudan, som FN's afgående generalsekretær, Kofi Annan, fik forhandlet i hus, som "et gennembrud". Men der er stadig uenighed om FN-styrkens sammensætning og størrelse. Kort tid efter at Annan havde offentliggjort resultatet af et forhandlingsmøde om Darfur i Etiopien, meddelte Tchad, at det har planer om at sende soldater til Den Centralafrikanske Republik for at hjælpe landet i kampen mod sudanskstøttede oprørere.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her