Læsetid: 1 min.

Foghs afvisning af kritik er 'uanstændig'

Når Fogh vælger blankt at afvise ERCI's rapport, så er det udtryk for uanstændig opførsel. Det mener Steen Gade, der sammenligner reaktionen med noget, man ser i et totalitært regime
20. maj 2006

Steen Gade har nu bedt Anders Fogh Rasmussen redegøre for samtlige kritikpunkter i den omdiskuterede rapport fra den Europæiske Kommission mod Racisme og Intolerance (ERCI). Det skal foregå i Folketingets Integrationsudvalg, hvor SF-politikeren samtidig vil kræve en forklaring på statsministerens opførsel, som han kalder "ekstremt arrogant."

"Når der kommer sådan en rapport, så er det jo ikke ERCI, der skal forklare sig. Det er regeringen, der skal forklare de kritiske forhold, som ERCI påpeger. Ellers er der ingen mening med tingene længere."

Ifølge Steen Gade, var den tidligere regering heller ikke særligt imødekommende, når den blev kritiseret af internationale eksperter. Men han mener, at holdningen nu har taget en helt ny drejning:

"Det viser jo bare, at vi slet ikke er egnede til at begå os i en globaliseret verden. Den her slags fuldkomne afvisninger er noget, man normalt ser i totalitære stater."

Dialog som redskab

Det er ikke kun Steen Gade, der efterlyser lidt pli fra den danske regerings side. En række eksperter fra blandt andet Red Barnet og Institut for Menneskerettigheder har tidligere påpeget, at regeringens modangreb ikke ligefrem fordrer dialog og forståelse.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu