Læsetid: 2 min.

Foldschack: Det handler ikke om vold

For advokat Knud Foldschack fra Fonden Jagtvej 69 var rydningen af Ungdomshuset den foreløbige og triste afslutning på lang tids forhandlinger. Men han bevarer håbet
3. marts 2007

- Knud Foldschack, hvad kommer der til at ske de næste dage?

"Jeg tror, at når politikerne har haft lejlighed til at komme med de her stærkmandsudsagn og har fordøjet situationen, så kan de se, at det her ikke er en farbar vej. Jeg er helt enig i, at man ikke skal kunne true sig til noget med vold. Men jeg håber, politikerne kan se, at det ikke er det, der er problemet. Hvis 100 mennesker med pistoler i hånden siger: 'Nu vil vi have en svømmehal!', så lukker Ritt Bjerregaard jo ikke alle svømmehaller i København, fordi man ikke skal kunne true sig til noget. Der har været et ungdomshus i København. Ritt Bjerregaard er enig i, at der skal være et ungdomshus i København. Så må Ritt Bjerregaard også skaffe det hus. Derfor er det helt misvisende, når hun taler om, at man ikke skal kunne true sig til noget. Det fordrejer problemstillingen."

- Er det kun politikerne, der bærer skylden?

"Nej, jeg mener, at der er to parter, som bærer skylden. Jeg mener, at der er nogle unge, som har ageret tåbeligt ved at gribe til vold."

- Hvad skulle de unge have gjort?

Jeg tror, at på den korte bane ville de unge have haft større muligheder, hvis de havde forladt Ungdomshuset på fredelig vis.

- Så hvad er dit råd til de unge nu?

"De skal meddele, at de er åbne over for en fredelig løsning, og at de tager afstand fra det her voldsscenarium."

- Og hvad vil du råde politikerne til?

"Jeg håber og tror, at politikerne vil sunde sig og så iværksætte nogle forsigtige initiativer, og så håber jeg, at man benytter lejligheden til at forny konceptet om ungdomshuse. For der er vel ikke nogen tvivl om, at de traditionelle ungdomshuse i Københavns Kommune ikke ligefrem har det super godt. Det er dem, man kalder peddig-rørsungdomshuse. Der hvor vi stempler ind, når vi skal spille guitar og lave teater. Det dur jo ikke til det her."

- Handler det om at tilbyde de unge huset i Stevnsgade?

"Det kunne det gøre. Men det kunne også bare være en udmelding om, at man er indstillet på at få løst det her.

- Hvordan har de to sidste dage været for dig selv?

"Altså, jeg skulle have været på skiferie i dag, og det kommer jeg i hvert fald ikke. Nu er det jo nærmest blevet populært at aflyse skiferier, men det er nu ikke fordi, jeg er lige så vigtig som Ritt Bjerregaard."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her