Læsetid: 2 min.

Folkekær sangerinde død

Den folkekære sangerinde Lone Kellermann døde natten til lørdag. Hun blev 62 år
2. maj 2005

Den folkekære bluessanger og revykunstner Lone Kellermann døde natten til lørdag i sit hjem i Stubbekøbing. Hun blev 62 år.

Lone Kellermann var i 1970'erne og 1980'erne et stort aktiv for den danske blues- og rockscene, og hun udfoldede sideløbende sit talent på de skrå brædder i en række revyer og teaterstykker.

Det folkelige gennembrud kom på hendes anden plade 'Før Natten Bli'r til Dag' i 1978 med den for Lone Kellermann atypiske sang 'Se Venedig og dø', som var en gave fra Kim Larsen. Sangen blev et kæmpe hit for Lone Kellermann, og det er først og fremmest den sang, som flere generationer forbinder hende med.

Lone Kellermann blev født i København i 1943 og blev uddannet barneplejerske og fritidspædagog. Fra begyndelsen af 1960'erne begyndte hun at komme meget i miljøet omkring Jazzhus Montmartre i Store Regnegade i København, og i 1970 debuterede hun som sanger i bandet Blues Power.

I 1976 medvirkede hun på støttepladen for Christiania med sangen 'Christiania Kampsang', og efterfølgende flyttede Lone Kellermann selv ind på fristaden. Samme år dannede hun Lone Kellermanns Rock Band, og hun medvirkede på en anden af tidens store protestplader 'Atomkraft - Nej Tak'.

Forsanger i bluesband

Pladedebuten kom i 1977, og blandt de medvirkende var tre af medlemmerne fra Gasolin samt Lis Sørensen og Billy Cross. I alt udgav hun fire plader i årene 1977-1981, men de to sidste plader var ingen succes hverken kunstnerisk eller kommercielt, og det blev reelt hendes farvel til rockmusikken.

Det blev i årenes løb også til enkelte filmroller, bl.a. rollen som Olivia i Astrid Henning Jensens filmatisering af Dea Trier Mørchs bog Vinterbørn.

I 1987 blev hun imidlertid forsanger i Christianshavns Bluesband, som blandt andre talte de to tidligere Gasolin-medlemmer Franz Beckerlee og Søren Berlev.

Bandet havde en omfattende turnévirksomhed frem til 1993, men musikken blev først udgivet i 2000.

I 1993 havde hun desuden succes sammen med Benny Holst og Arne Würgler med 'Sømanden og Stjernerne'.

På teaterscenen blev Lone Kellermann i 1979 hyret af Volmer Sørensen til Cirkusrevyen på Dyrehavsbakken, hvor anmelderne omtalte hende som en ny Live Weel. Desuden har hun bl.a. optrådt med Jytte Abildstrøm i Riddersalen.

Da Lone Kellermann i 2001 sang 'Se Venedig og dø' i tv-programmet Fællessang på Bakken var det hendes endegyldige farvel til musikscenen, og hun flyttede til provinsen, langt væk fra rampelyset.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her