Læsetid: 3 min.

Forestil dig at det var Hells Angels

12. juli 2005

Det er - igen - ufatteligt underligt at sætte sig til sit arbejde. At lave det, man nu engang gør som del af sin tilstedeværelse. At blive til - gennem sit arbejde - for sig selv og andre. For der er jo andre, der er gået til. Mennesker som dig og mig. Og som dine og mine børn, og børnebørn.

Det underlige har været her længe, længe, på det sidste. Den terror, stater kan kalde krig, når de selv udfører den mod andre landes befolkninger. Den krig, de selv samme stater kan kalde terror, når deres egne befolkninger angribes som modsvar.

Forestil dig, at i en kommune i Danmark havde Bandidos taget magten. Deres anfører stod for det hele. Et terrorregime.

Den danske regering med Anders Fogh Rasmussen i spidsen støttede en anden magtfuld gruppe, der hed Hells Angels, og som tidligere havde samarbejdet med Bandidos i nævnte kommune og støttet deres leder. Hells Angels ville nu sætte Bandidos' leder og hans kumpaner fra magten for selv at få magt over visse ressourcer.

Anders Fogh Rasmussen og andre danske politikere støttede Hells Angels med egne bevæbnede engle. Alle havde kunnet forudse resultatet: at endnu flere mennesker blev slået ihjel. Vil du fortælle mig forskellen på Bandidos og Hells Angels?

Støttede Bandidos

Vil du fortælle mig forskellen på Saddam Husseins, George Bushes, Blairs og Foghs forbrydelser og manipulationer?

De har en ting til fælles: at deres forbrydelser og manipulationer burde og bør standses - ikke med nye forbrydelser og manipulationer, men med modstand af anden kaliber.

Da jeg er pacifist, som er noget aktivt, er nogle af mine modstandsforslag militærnægtelse, boykot af våbenindustrien, en økologisk verdensorden, kulturelle og politiske aktioner, oplysning, en frisættelse af ikke-økonomiske værdier som værdsættelse af liv, regeneration af natur, respekt for andre værdier og kulturer end ens egne.

Vi havde en statsminister, der hed Anders Fogh Rasmussen. Der var nogle af os, der i sin tid ikke kunne se nogen mening i uden om FN at gå med Hells Angels i krig mod Bandidos og dermed blåstemple en ophævelse af internationale rets- og sikkerhedsgarantier, som er så vitale for så lille et land som Danmark. Ved Gud om manden, ham der var statsminister og hed Anders Fogh Rasmussen, ikke tillod sig at fordreje vores holdning til, at vi gerne så Saddam Hussein ved magten - at vi kort sagt støttede Bandidos, fordi vi ikke støttede Hells Angels Jeg vil meget gerne fortælle denne person, at jeg hverken støtter Hells Angels eller Bandidos.

Kun tøj på

H.C. Andersen skrev et eventyr om Kejserens nye Klæder - ham, der ingenting havde på.

I dag står vi i det mareridt, at vores kejsere - vore dages politikere med statsministeren i spidsen - kun har tøj på. Der er ingenting inden i. Ikke andet end en mekanik, der siger: "Følg Hells Angels."

Nu har nye Bandidos slået igen i London.

Der er stor sandsynlighed for, at de en dag slår til i Danmark, fordi der er danske engle i Irak.

De af os, der lemlæstes eller dør, vil være ligeså uskyldige som de over hundrede tusinde civile, som Hells Angels har dræbt i Irak med regulære tropper, klyngebomber med mere og med private værn, bemandet med tidligere krigsforbrydere.

Og de af vores politikere, der sender danske engle i krig i Irak sammen med Hells Angels, vil være ligeså skyldige i vores lemlæstelser og død som Saddam Hussein var skyldig i kurderes og egne befolkningsgruppers død og Bush og Blair med konsortier i det Gulag, som Guantanamo og andre torturfængsler rundt omkring i verden er.

Hvis dette er vores - det danske folks venner - sig mig, hvem er så vores fjender?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her