Læsetid: 1 min.

Forskere finder 'tabt paradis' på Ny Guinea

Forskere har gjort en række opsigtsvækkende fund af nye dyr og planter i et hidtil ubetrådt jungleområde på Ny Guinea
8. februar 2006

Et internationalt forskerhold har på Ny Guinea fundet et 'tabt paradis' med snesevis af helt nye eller meget sjældne arter af kæmpeblomster, fugle, pattedyr, padder og sommerfugle.

"Det er så tæt på Paradis, man kan komme på denne Jord," siger Bruce Beehler, en af gruppens ledere.

De sensationelle fund er gjort i de tågeindhyllede Foja-bjerge i den indonesiske del af Ny Guinea, et af klodens mest isolerede jungleområder. Her fandt ekspeditionens 25 medlemmer en ny fugleart, en honningæder - den første ny fugl, der er opdaget på Ny Guinea siden 1939. Også en art af paradisfugl med en bemærkelsesværdig nakketop af seks fine fjertråde hos hannen blev spottet af forskerne, ligesom det lykkedes dem at fotografere den gyldenpandede gartnerfugl for første gang.

"Den første fugl, vi så ved vores lejr, var en ny art. Store pattedyr, som er blevet jagtet næsten til udryddelse andre steder, fandtes her til overflod," fortæller Bruce Beehler. Biologerne faldt over flere myrepindsvin, et sjældent og primitivt æglæggende pattedyr, som kun er lidet kendt. Dyrene var helt uden frygt for mennesker og kunne uden videre samles op og undersøges. Desuden opdagede ekspeditionen et stort pattedyr, der aldrig er set i Indonesien, nemlig en trækænguru, der hidtil kun er observeret på et bjerg i nabolandet. Inden for planteriget var den mest spektakulære opdagelse en hvid kæmperododendron med 15 cm brede blomster. Hertil kommer fire nye arter sommerfugle, den største med et vingefang på op til 18 centimeter.

Se foto: http://www.conservation.org/xp/frontlines/species/ 02070601.xml

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu