Læsetid: 1 min.

Forslag om stramninger af liberal våbenlov

8. maj 2007

Traditionelt udstyres alle 'våbenføre' schweiziske mænd med et gevær og 50 runder ammunition efter udstået militærtjeneste.

Ifølge officielle statistikker findes der i landet i privateje over to millioner skydevåben i en befolkning på bare 7,5 millioner mennesker. Og det kan ses på tallene for opkomne efter skudulykker. Ifølge den britisk baserede NGO 'International Action Network on Small Arms' døde 6,2 mennesker ud af 100.000 i 2005 i alpelandet af skader efter skud - mere end dobbelt så mange som i nabolandene Tyskland og Italien og kun overgået af USA (9,42). Forslaget om en stramning behandles nu i parlamentet.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu