Læsetid: 4 min.

Forsvaret mangler mandskab

Smertegrænsen er nået. Det danske forsvar plages af nedslidning, med-arbejderflugt og store rekrutteringsproblemer. Forsvarets personale-organisationer advarer mod konsekvenserne og opfordrer til et stop for nye opgaver
1. september 2006

Giv os en pause. Det danske forsvar er ved at segne under de mange nye internationale opgaver, som regeringen har pålagt forsvaret de senere år, advarer forsvarets personelorganisationer. De melder om nedslidning, personaleflugt og voksende rekrutteringsproblemer og opfordrer til et midlertidig stop for nye opgaver. Flere af organisationerne tvivler på, at forsvaret bliver i stand til levere de planlagte 2.000 mand til international tjeneste, som forsvarsforliget kræver. Forsvarsminister Søren Gade (V) bekræfter problemerne.

Personaleflugt

Det er bl.a. formanden for Centralforeningen af Stampersonel, CS, Finn Busse Jensen, der råber vagt i gevær. I det seneste nummer af CS-bladet advarer han i skarpe vendinger mod konsekvenserne af, at mange rutinerede mellemledere for tiden siger deres job op samtidig med, at det bliver stadig sværere for forsvaret at rekruttere nye folk.

"Konsekvensen kan blive, at det danske forsvar om få år ikke kan løse andet end de vigtigste og mest nære opgaver," skriver han i en opsigtsvækkende leder.

"Det er på tide at sige STOP og indse, at dansk forsvar ikke kan fortstætte ad de nuværende spor, uden at resultatet bliver alvorligt."

Flere andre fagforeninger, bl.a. Hovedorganisationen af Officerer i Danmark, HOD, og Hærens Konstabel- og Korporalforening, HKKF, bekræfter både personaleflugten og de voksende rekrutteringsproblemer.

"Vi hører præcis de samme ting fra vores medlemmer," siger formanden for HOD, Bent Fabricius, der anslår, at forsvaret p.t. mangler mindst 200 officerer. Hos Centralforenigen anslår informationschef Karl Vilhelm Christiansen, at omkring 1.000 militære stampersonelstillinger i øjeblikket står ubesatte.

Stop for missioner

I sin leder beskriver CS-formand Finn Busse Jensen sitautionen som "helt uholdbar" og opfordrer forsvarsminister Søren Gade (V) til at sætte et midlertidigt stop for nye opgaver.

"Der må etableres en tænkepause, hvor forsvarets struktur, personale og materiel får tid til at tilpasse sig de nye opgaver, og hvor forsvarets ledelse og politikerne ikke udsteder blancochecks på gennemførelsen af nye opgaver," skriver han.

Den opfordring tilslutter formanden for HKKF, Flemming Nielsen sig: "Som situationen er nu, vil det være halsløs gerning at starte flere missioner op, som involverer hæren. Den er i øjeblikket spændt for til det yderste i øjeblikket", siger han.

Personaleflugten og rekrutteringsproblemerne får flere af de militære fagforeninger til at tvivle på, om forsvaret bliver i stand til at leve op til den del af forsvarsforliget, som kræver, at Danmark inden 2009 bliver i stand til at udsende 2.000 mand årligt til internationale operationer.

"Det vil kræve en helt anden rekrutteringsindsats end den, der lægges for dagen i dag," siger Bent Fabricius fra HOD. Det er HKKF's formand helt enig i:

"Det kan kun gå for langsomt, for der skal helt andre midler til, hvis det både skal lykkes at fastholde vores nuværende ansatte og tiltrække tilstrækkelig mange nye folk," siger Flemming Nielsen.

Overgangsproblem

Forsvarsminister Søren Gade bekræfter, at forsvaret har "alvorlige" personaleproblemer.

"Jeg ved godt, at forsvaret er spændt hårdt for. Om et øjeblik har vi næsten 1.400 mand udsendt på internationale opgaver, og det er faktisk 200 flere, end forsvarsaftalen forudser for 2006," siger han. Søren Gade mener imidlertid, at en del af personalemanglen er et overgangsfænomen.

"Forsvaret er i gang med den største omstilling nogensinde, hvor der flyttes rundt på tusindvis af mennesker, og der vil altid være nogen, der vælger at sige deres job op i stedet for at flytte fra Hjørring til Ballerup," siger han.

Ministeren understreger, at forsvaret er i gang med en række tiltag, der skal gøre det mere attraktivt at arbejde i forsvaret, bl.a. mulighed for kortere udsendelsesperioder. Med hensyn til rekrutteringen er der ifølge Søren Gade også nye tiltag på vej.
»Det er ikke nok at have nogle flotte brochurer og en god hjemmeside, man skal også ud af huset og rekruttere der, hvor de unge er,« siger han.
Det har ikke været muligt at få en kommentar til personalesituationen fra forsvarschef Jesper Helsøe, men kommunikationschef Lennie Fredskov Hansen fra Forsvarskommandoen forsikrer, at forsvarsledelsen er klar over problemerne.
»Det er er korrekt, at vi mangler folk i en del funktioner, men vi er i gang med at adressere problemerne og regner selvfølgelig med, at vores tiltag virker,« siger han.
Fagforeningernes ønske om et stop for yderligere internationale missioner vil forsvarsminister Søren Gade ikke svare direkte på, men han antyder kraftigt, at den danske indsats fremover skal koncentreres mere, end tilfældet er i dag.
» I øjeblikket har vi tre store missioner, Kosovo, Irak og Afghanistan samt en række mindre FN-opgaver. Vi har sagt stop for flere missioner, der involverer hære. Det er derfor vi kun sender skibe til Libanon. Aftalen om at nå de 2.000 udsendte soldater er imidlertid bøjet i neon og kan ikke ændres. Men det er jo en aftale, der er indgået under visse forudsætninger, f.eks. er det aftalt, at der kun skal være to store missioner,« siger han.
Hos Forsvarskommandoen vil oberstløjtnant Lennie Fredskov Hansen heller ikke kommentere forslaget direkte, men kun sige, at det efter forsvarsledelsens opfattelse »hverken er realistisk eller hensigtsmæssigt at standse udviklingen af det danske forsvar.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her