Læsetid: 2 min.

Frank J. støtter fælles valgudspil med R og SF

Store dele af S-gruppen bakker op om et fælles valgudspil med Radikale og SF. Også Frank Jensen går offentligt nu imod ledelsen
20. januar 2006

For første gang siden formandsopgøret i Socialdemokratiet går Frank Jensen imod Helle Thorning-Schmidts politik.

Det sker efter, at de to ordførere, Thomas Adelskov og Pernille Blach Hansen, i går i Information opfordrede ledelsen til at finde sammen med SF og De Radikale i et fælles valgudspil.

Tanker som formanden flere gange har skudt ned. Tirsdag i TV 2-programmet Go' Morgen Danmark sagde Helle Thorning-Schmidt:

"Vi skal ikke have sådan et stort forkromet og teknisk projekt. Jeg ved ikke, om det er det, De Radikale efterspørger. Hvis det er det, så skal de til at lave det selv. Det bliver ikke med os."

Frank melder ud

Den tidligere formandskandidat, der tabte kampen om at blive partiets formand til Helle Thorning-Schmidt, har hidtil ikke villet kritisere ledelsens udmeldinger og strategi. Men nu tager han bladet fra munden:

"Jo, jeg er meget enig i Pernille Blach og Thomas Adelskovs tanker. Det er en klar nødvendighed for, at oppositionen ikke skal stritte i alle mulige retninger," siger Frank Jensen.

Han henviser til Norge hvor den nuværende socialdemokratiske statsminister, Jens Stoltenberg, gik til valg med en samlet opposition.

"Det, der skabte troværdighed i Norge, var jo, at vælgerne kunne se, at der var et fælles projekt, der kunne samle oppositionen. Den norske model er en god inspirationskilde for Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre og SF på den overordnede strækning lavede et fælles projekt. Overfor befolkningen skal man vise noget der er holdbart og noget, der kan appellere til vælgerne," siger Frank Jensen.

Også medlem af den socialdemokratiske gruppebestyrelse Mette Gjerskov er med.

"Det lyder som en meget fornuftig tanke at lave et fælles valgudspil med R og SF. Det er de tre partier, som skal udgøre oppositionen," siger hun.

Thomas Adelskov og Pernille Blach Hansen vurderer at: "Vi må erkende, at vi har en fasttømret regering, som kun kan besejres, hvis vi står sammen. Lejligheden er til at vi gør det nu."

Også socialordfører Lise von Seelen mener, at man bør overveje et fælles udspil.

" Vi bliver nødt til at se på, hvordan oppositionen bliver et alternativ til regeringen, så jeg vil bestemt ikke tage afstand fra tanken om et fælles udspil," siger hun.

Carsten Hansen, der flere gange har været i opposition til ledelsen, er også denne gang klar til at anbefale en anden vej:

"Jeg er enig i, at vi skal lave et fælles udspil. Vi må lære af erfaringerne fra Norge. Her forstod man at samle oppositionen, og det skal vi også gøre. Det er vigtigt, at vi får debatten i partiet nu," siger han.

Også kirkeordfører Karen Klint er klar i mælet.

"Når regeringens blok er så markant, så bliver vi også nødt til at have en fasttømret opposition," siger hun.

Information har talt med flere, der bakker fuldstændigt eller delvist op om ideen om et fælles udspil, men som ikke ønsker at udtale sig til citat.

Men i den Socialdemokratiske ledelse er man ikke i tvivl.

"Vores holdning er den, at vi er tre forskellige partier, der går til valg. Sådan har det været altid, og det synes vi ikke, at man skal ændre på. Vi skal samarbejde, men vi skal ikke lave noget fælles valgudspil," siger politisk ordfører Lotte Bundsgaard.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her