Læsetid: 3 min.

Fri os fra nyheds-bombardementet

Danmark er for lille til TV 2 News, og så kan nyhederne blive for små, ligegyldige og kedelige, mener Erik Valeur, Cavling-modtager og medstifter af månedsbladet Press
8. december 2006

Erik Valeur, hvad synes du om TV 2 News her efter den første uge?

"Indslagene har været lidt længere, end jeg havde frygtet, ikke helt så fragmente-ret og kaotisk. Men det kan blot være noget, man har power til her i starten. Jeg frygter, hvad de vil bruge deres helikopter til. Alt tyder jo på, at den kan blive brugt, hvis der udbryder brand i en skraldespand i Tinghøj-kvarteret, eller hvis to biler støder sammen på Holbæk-motorvejen."

- Og hvad er problemet ved det?

"I et lille land, hvor der ikke er særligt mange store nyheder i døgnet, kan man blive nødt til at bruge af alt godt fra nær og fjern, hvilket vil sige, at selv den mindste nyhed, som idag kun ville dukke op på lokal-tv, kommer på."

- Men er det ikke meget fint, at danskerne får en kanal med journalister, som bevæger sig rundt i hele landet og ser, hvad der sker?

"Jo, men det er for kedeligt. Det kan jo ikke interessere alle. At købmanden i Ugel-bølle på Mols lukker efter 40 år er meget interessant for os, der bor herude, men ikke for ret mange andre. Det er da fedt, at journalisterne er ude i lokalområdet, man skal bare dosere det rigtigt.

Udlandsstoffet kan også blive rigtig kedeligt, fordi det kan blive for fjernt. Og så gør deres erhvervsaftaler, at de kan få en masse gratis finansnyheder om alle mulige kedelige aktiekurser. Derudover kan de plastre til med sport, og også dér komme ned i alle mulige kedelige ting - keglebillard og så videre - for at fylde fladen ud.

Jeg tror, at landet er for lille til at rumme 24 timers nyheder hele tiden."

- Det er så ud fra den forudsætning, at det skal være nyt hele tiden. Men kanalen har jo også den funktion, at man kan tænde for den for at se, hvad der sker lige nu, og så gå til og fra som man har lyst. Er det ikke meget fint?

"Tjo, men jeg tror, at man vil komme til at stopfodre folk og trække bunden ud af nyhederne. Man kommer formentlig til at plastre alle mulige nyheder på i store pølser, så de til sidst slet ikke gider se nyheder. Jo større flowet bliver, jo mere konforme og kedelige bliver nyhederne."

- Men tror du ikke, at folk kender varedeklarationen på, hvilken slags nyheder de får - altså om det er på nettet, TV 2 News, en avis eller et magasinprogram - det er vel ikke sikkert, at folk bliver trætte af alle nyheder?

"Jo, for der er ufattelig meget gentagelse. Landet er jo det seneste år blevet totalt fyldt med kæmpemæssige pølser af nyheder, der bare vælter ud i hovedet på folk. Jeg tror, at vi bliver pisseirriterede over det."

- Den bekymring hører man meget, men er det ikke okay, at man kan få nyheder, når og hvor man vil? Man kan jo bare lade være at åbne gratisavisen eller tænde for TV 2 News?

"Altså, nyhederne vælter jo ud af revner og sprækker i øjeblikket. I Danmark er det ligesom en høne, der har fået skruk - du kan ikke undgå det. Jo, du kan lukke øjnene, proppe noget i ørerne, hoppe op i sengen og få nogen til at binde dig til den, så kan du måske. Men færdes man bare en anelse i det offentlige rum, bliver man jo blæst bagover."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her