Læsetid: 2 min.

Er det en fugl? Er det et fly?

Nej, det er 'Superman Returns', der når de danske biografer i begyndelsen af august. Og ifølge rygterne er det en god film
16. juni 2006

Den 28. juni er der verdenspremiere på Bryan Singers Superman Returns, der må siges at være en af årets mest ventede film. Den når desværre først til Danmark den 4. august, men det skal naturligvis ikke forhindre os i allerede nu at piske en stemning op. Filmen begynder på et tidspunkt, hvor Clark Kent alias Superman vender tilbage til Metropolis efter på mystisk vis at have været forsvundet i fem år og nu må kæmpe for at finde sig til rette i byen og sit liv igen, ikke mindst i forhold til sin mere end gode veninde, Lois Lane.

'Føles dybt personlig'

Hollywood-bloggeren Jeffrey Wells har set filmen og skriver på sin hjemmeside, hollywood-elsewhere.com, at Superman Returns "føles som en dybt personlig film, der kom fra en eller andens hjerte. Det er for mig noget helt ekstraordinært - og grunden til - at filmen overraskede mig så meget, som den gjorde."

Og det er vi jo glade for at høre her i filmredaktionens departement for superhelte-filmatiseringer. Wells fortsætter med at hylde Singers værk, der måske nok ikke er en film af tiden, men som i hvert fald rummer samme dybde og respekt for genren og forlægget som Christopher Nolans Batman Begins.

Fansiden aintitcool.com har talt med Bryan Singer, og instruktøren bag Usual Suspects og X-Men 1+2 forklarer, at han altid har anset Richard Donners Superman fra 1978 med Christopher Reeve i titelrollen for at være en klassiker.

Verden har forandret sig

"Der er altid film," siger Singer, "som er værd at genindspille, fordi de i sin tid ikke rigtig opnåede et niveau af raffinement og kvalitet, som matchede historien, de fortalte. Men med hensyn til Superman følte jeg ikke kun, at den gjorde det, da den havde premiere, men også at den i forhold til historie og karakterer bevarede sine kvaliteter gennem årene. For mig var det således inspirerende at lave en slags efterfølger, men ikke en genindspilning."

Det er den forholdsvis ukendte, 26-årige amerikanske skuespiller Brandon Routh, der overtager den røde kappe og det blå trikot efter afdøde Christopher Reeve, og allerede første gang, de mødtes, følte Singer, at han havde fundet sin Superman.

"Det unikke, Brandon har givet rollen, er en sårbarhed, der i høj grad tjener denne Superman og historien," siger instruktøren.

"Verden har forandret sig (da Superman kommer tilbage, red.), Lois Lane er blevet forlovet og har fået et barn, og Brandon angreb situationen med en større sårbarhed end Christopher Reeve. Og han voksede, som enhver anden ung skuespiller ville gøre med vægten af denne kæmpe film på sine skuldre. Jeg prøvede at vise ham tillid og give ham frihed og vejledning, men på samme tid forsøgte jeg at bruge Brandons egne styrker og give dem mulighed for at blomstre i karakteren."

supermanreturns.warnerbros.com

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her