Læsetid: 1 min.

Fugleinfluenza-zoner ophæves

Fødevarestyrelsen ophævede mandag beskyttelses- og overvågningszonerne mod fugleinfluenza på Lolland og Falster, mens overvågningszonen på Møn opretholdes
2. maj 2006

Fødevarestyrelsen ophævede mandag beskyttelses- og overvågningszonerne for fugleinfluenza ved Nysted på Lolland og Guldborgsund på Falster.

Det sker, fordi der ikke er gjort yderligere fund af døde fugle i disse zoner. På Møn opretholdes overvågningszonen et stykke tid endnu, fordi der er kort afstand til Præstø, hvor en svane den 4. april blev konstateret positiv for H5N1.

"Vi har ophævet zonerne, fordi der er gået mere end 30 dage siden fundene, og fordi vi er færdig med at kontakte både hobbybesætningerne og erhvervsbesætningerne i zonerne," siger Birgit Hendriksen, der er veterinærinspektør i Fødevarestyrelsen.

Ikke risikofri

Ophævelsen af zonerne betyder, at alle restriktioner for transport og handel med fjerkræ og fugle ophører, og at politiet fjerner skiltningen til zonerne. Selv om zonerne er ophævet, kan områderne ikke betragtes som risikofrie for fugleinfluenza, fremhæver Fødevarestyrelsen. Fjerkræejere skal desuden være opmærksom på, at der i hele Danmark stadig gælder visse skærpede krav til fjerkræ.

Fødevarestyrelsen opretter beskyttelses- og overvågningszoner de steder, hvor der bliver fundet fugle med fugleinfluenza.

Beskyttelseszonen har en radius på tre kilometer, mens overvågningszonen dækker mindst en 10 kilometer stor radius inklusiv beskyttelseszonen. Der er stadig fem store beskyttelses- og overvågningszoner i Danmark - to på Sjælland, to på Fyn og en i den sydlige del af Jylland.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu