Læsetid: 2 min.

Fup blev bogført

Dobbeltmordet på Peter Bangsvej blev alligevel ikke opklaret i denne omgang. Det myrdede ægtepars datter er ikke blot sikkerhedschef i Det Hvide Hus, hun eksisterer heller ikke
2. marts 2007

I flere år har en tidligere skolelærer, Peter Wendelboe, fodret et forfatterpar med oplysninger om det gådefulde mord på et ægtepar på Peter Bangsvej i København tilbage i 1948.

Forfatterparret har brugt oplysningerne i en ny bog, Den sidste aktion, men den må de nu æde i sig igen. I al fald ifølge Nyhedsavisen, som forleden kunne afsløre fuphistorikerne i en stort opsat forsideartikel. Det er nemlig vigtige ting, vi har at gøre med her.

Ikke fordi andre aviser har beskæftiget sig med bogen, endsige anmeldt den, men fordi forfatterparret også driver en radiostation, som det får driftsstøtte til fra Kulturministeriet.

I radioen har de ligesom i bogen kolporteret den påstand, at dobbeltmordet simpelthen aldrig har fundet sted.

Parret - (de hedder Britt Bartenbach og Ole Hans Jensen, og hvis De aldrig har hørt om dem, er det ikke Deres skyld) - har som hovedkilde brugt de myrdedes hidtil ukendte datter Helle Scheel Jacobsen, som de har kommunikeret med via email. Helle er i dag sikkerhedschef i Det Hvide Hus, og derfor har parret naturligvis ikke kunnet afsløre hendes indentitet.

Som havfruehovedet

Forvirret? Der kommer mere...

Helle Scheel Jacobsen findes nemlig slet ikke. Afslører nu den tidligere skolelærer. Hun er en, han har opdigtet - og i hendes navn har han emailet de falske oplysninger til forfatterparret. Peter Wendelboe er nemlig også kunstner, endda dobbeltkunstner eller multikunster.

Han siger, at han er situationist ligesom Jørgen Nash, der i sin tid kørte medierne rundt i manegen i spørgsmålet om, hvorvidt det var ham, der havde savet hovedet af Den Lille Havfrue.

Multikunstnerens tålmodige fodring af forfatterparret med de falske oplysninger skal ses som endnu et kunstværk, måske endda et hovedværk inden for den internationale situationisme?

Kontrakunst

Jo, der fifles og fuppes, opklares og afsløres samt kunstnereres i frynsen af det danske samfund, mens vi andre bare sidder her.

Det fuppede og fuppende forfatter- og radiopar har nu kun én plausibel jordisk og juridisk chance for at slippe ud af den hele pærevælling, nemlig ved at påstå, at deres bog er et eksempel på litterær situationisme.

Eller skal vi kalde det kontrakunst?

Hvad siger Tom Jørgensen?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her