Læsetid: 1 min.

Fusionen, der fusede furiøst

Den sammenføjede Egedal Kommune gik op i limningen ved borgmestervalget
29. december 2005

Navnet 'Egedal' dækker over fusionen af tre sjællandske kommuner: Stenløse, Ølstykke og Ledøje-Smørum. Og 'Egedal' lyder jo af Morten Korch'sk landsby-idyl. Men sådan er det ikke gået på de kanter. Slet ikke.

Venstres borgmestre har ikke kunnet enes om, hvem der skulle være førstemanden i Egedal. På partiets generalforsamling i maj fik Stenløses Willy Eliasen 170 stemmer, mens Ølstykkes Svend Kjærgaard Jensen måtte nøjes med 120. Og så skulle den sag vel være afgjort. Men nej, Ølstykke-folkene blev ved med at skumle.

På valgnatten syntes det imidlertid at gå efter bogen. Ølstykkes Kjærgaard skrev under på en S-R-SF-V-aftale om, at Stenløses Eliasen blev den ny borgmester.

Den overenskomst nagede Ølstykke-folkene. Svend Kjærgaard har siden forklaret dagbladet Politiken:

"Den første aftale var alene skruet sammen med folk fra det gamle Stenløse byråd. Vi andre var ikke taget med ind i forhandlingerne. De glemte at tænke på os andre i Ølstykke og Ledøje-Smørum. Vi var luft for dem - de har i hvert fald ikke gidet spørge os, hvad vi syntes."

Aftalen var også "for rød" efter Kjærgaards mening. Den gav for lidt udlicitering og privatisering. Så Kjærgaard og tre andre Venstre-folk skrev under på en ny aftale sammen med K og Dansk Folkeparti.

"Nu bliver der i højere grad taget hensyn til alle," lyder forklaringen fra Ølstykke-Kjærgaard, der selv bliver borgmester.

Tirsdag aften besluttede bestyrelsen i Venstre i Ølstykke at ekskludere de tre partimedlemmer Svend Kjærgaard Jensen, Bendt Tranekjær og Lise Nielsen med øjeblikkelig virkning, oplyser formanden, Henning Flørning.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her