Læsetid: 2 min.

'Jeg går fuldt og helt ind for Enhedslistens politik'

Asmaa Abdol-Hamid giver svar på tiltale efter de seneste dages medie-storm. Hun accepterer efter eget udsagn fuldt ud Enhedslistens politik på områderne abort, homo-seksualitet og ligestilling
25. april 2007

- Når du skal hilse på mænd, så lægger du hånden på dit hjerte i stedet for at give hånd. Er det på grund af din religion?

"Ja, det bunder i noget religiøst. Det er bare en beslutning, som jeg har truffet for mig selv, at jeg helst vil undgå fysisk kontakt med det andet køn. Men det er op til dem selv at afgøre. I øvrigt går jeg ind for fuld ligestilling mellem kvinder og mænd."

- Udgangspunktet for Enhedslistens politik er stærkt inspireret af Karl Marx, der har skrevet, at 'religion er opium for folket'. Er du enig i det udsagn?

"Nej, det er jeg ikke. Jeg mener, at religion er en privatsag. Men religion kan være en ulempe, som hvis man ikke er i stand til at bruge den korrekt."

Personlig frihed vigtig

- Hvad synes du om homoseksualitet?

"Jeg kunne aldrig finde på at åbne døren til folks soveværelser. Der er ikke nødvendigvis en modsætning mellem at være muslim og acceptere homoseksualitet. Det ligger under den personlige frihed, som er meget vigtig for mig."

- Skal homoseksuelle have ret til at adoptere?

"Jeg går fuldt og helt ind for Enhedslistens partiprogram, men hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg ikke sat mig ind i det på dette område." (Enhedslisten støtter homoseksuelles ret til at adoptere, red.).

- Går du ind for fri abort?

"Ja. Nogle gange er der piger, som har samleje i 14-års alderen, og så er det vigtigt, at den mulighed eksisterer. For nogle af dem er bare ikke klar til at blive forældre."

'Står fast på principperne'

- Du var med til at lægge sag an mod Jyllands-Posten på grund af Muhammed-tegningerne. Så går du fuldt ud ind for ytringsfrihed?

"Ytringsfriheden er essentiel for vores samfund. Men man ytrer sig inden for den ramme, som loven sætter."

- Du har tidligere været medlem af Socialdemokratiet. Hvorfor skiftede du til Enhedslisten?

"Socialdemokraterne begyndte at bevæge sig mod højre. Så læste jeg alle partiernes programmer og fandt frem til, at Enhedslisten står fast på deres principper og prøver at overbevise vælgerne med deres politik, også selvom det kan koste stemmer lige nu. Der er ærligt, og det kan jeg gå ind for. Også fordi jeg personligt ligger op ad disse holdninger."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her