Læsetid: 1 min.

Gæmelke i KU's bestyrelse

11. december 2006

*Landbrugsrådet ville gerne have haft Landbohøjskolen (KVL) til Danmarks Tekniske Universitet, men tabte det spil. Til gengæld får rådet nu en overraskende plads i Københavns Universitets (KU) nye bestyrelse. Det bliver præsident, Peter Gæmelke, som skal repræsentere en af landets mest indflydelsesrige interesseorganisationer i KU's bestyrelse.

KVL får med Gæmelke to pladser i KU's foreløbige bestyrelse, idet også KVL-bestyrelsesformand, Erik Bonnerup, får sæde i bestyrelsen. Og Danmarks Farmaceutiske Universitet (DFU) repræsenteres af sin bestyrelsesformand Niels Strandberg Pedersen fra Statens Seruminstitut, som kan formidle medicinal- og ministerie-interesser på området. Med den ekstra plads til Gæmelke overrepræsenteres KVL i bestyrelsen. Selv om KVL kun er et fakultet/fagområde får man to pladser. Og KVL / DFU sætter sig på en tredjedel af de ni eksterne medlemmer, mens de kun udgør en fjerdedel af KU's otte nye fakulteter. Overrepræsentationen kan dog formindskes, når KU om et år får nye, permanente vedtægter, som skal gælde fra 1.januar 2008, skriver Forskerforum.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her