Læsetid: 3 min.

Gaven til Bush

Den danske statsminister vil overdrage en kæmpemæssig gave til den amerikanske præsident og krebs, når han fejrer sin 59 års fødselsdag i morgen
5. juli 2005

Det skulle egentlig være en surprise, men Bagsiden kan allerede i dag afsløre, hvad Bush får i fødselsdagsgave i morgen af den danske regering.

Det er ingen hemmelighed, at statsminister Anders Fogh Rasmussen er en stor beundrer af George W. Bush, hvorfor han gerne har villet dupere ham med en virkelig stor gave.

Nogen nem opgave har det ikke været at finde på det helt rigtige til 'manden, der har alt,' men Bush vil nok ikke desto mindre spærre øjnene op, når han trækker i sløjfen og åbner den mystiske pakke, der allerede i nogen tid har ladet sig se på en central plads i København. (Den er nemlig alt for stor til, at den har kunne gemmes væk i et skab).

Det var filminstruktøren Henning Carlsen, der 'afslørede,' hvad gaven til Bush er - og derefter tippede Information. Han, der er vant til at lave research til dybdeborende dokumentarfilm, kiggede simpelthen ind under presseningerne, der udgør indpakningen, og kunne konstatere, at det var Christiansborg. Hele Christiansborg.

Gaven ligger således i naturlig forlængelse af Fogh-regeringens politik.

Overdragelsen vil finde sted med de sædvanlige ritualer med afsyngning af fødselsdagssang og hele svineriet dvs. udpustning af 59 lagkagelys i helst ét hvæs.

Bush vil dog formentlig blæse på denne skik og i stedet - af sikkerhedsmæssige årsager - lade en bodyguard puste. Man ved aldrig, om lagkagen pludselig eksploderer, og det vil ikke se godt ud, hvis Bush får en hel masse flødeskum, glasur og hindbærcreme ned over sig.

Man har overladt til singersong-writeren Bertel Haarder at udforme fødselsdagssangen, der formentlig vil rumme linjerne:

Og når han hjem fra Det Hvide Hus gårhurra, hurra, hurra, han sikkert sig en gave får,som han har ønsket sig i år osv...

Planen er, at Pylle og Rylle (Gitte Seeberg og Lene Espersen, red.) skal synge for (Kylle er ude - Henriette Kjær, red.). Venstrebrummerne Brian Mikkelsen, Søren Pind og Borgens egen vicevært Christian Mejdahl er - efter vanskelige forhandlinger - udpeget til at stå lige bag dem og synge andenstemme. Desuden er flere andre børnehaver indkaldt som forstærkning til at danne børnekor. Børnene forsynes med to flag hver: Et Dannebrog og naturligvis et amerikansk Stars and Stripes monteret på en hul plasticpind, som kan tjene som sugerør for det sponserede brune fluidum med 23 sukkerknalder i fra Bushs hjemland.

George W. Bush er født i Krebsens tegn, og i astrologien har krebs en forkærlighed for at gemme ting. Bush vil måske gemme 'gavepapiret', men det står endnu hen i det uvisse. (Den bulgarskfødte kunstner Christo, der bl.a. har pakket Central Park og Pont Neuf ind, har anonymt (for første gang i hans karriere) stået for den praktiske indpakning af slottet).

Det kan jo være, Bushf.eks. vil pakke sine ofte aggressive ord lidt bedre ind i fremtiden, skønt det har man svært ved at tro. Hvad han vil gøre med selve Folketinget, vil også vise sig. F.eks. stille det op uden for Det Hvide Hus, så han til enhver tid kan kigge ned på det fra sit ovale værelse - eller om han vil tage det med hjem til ranchen i Texas, så bøflerne har et sted, de kan gå ind, når det regner. Det kan også være, han vil sprænge det i stykker for sjov skyld på en dårlig dag, måske allerede i overmorgen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her