Læsetid: 3 min.

Genudsendelser i grams

Genudsendelserne fylder for meget - der er dog undtagelser, der er værd at lytte til igen
7. august 2006

Denne sommers gode nyhed har været, at man på DR's P3 får en tiltrængt pause fra Morten Resen. Hans 'verdens bedste formiddag' falder ikke i min smag.

Det er for meget provinsiel højmoral - altså den her danske fornuftsbaserde tilgang til tilværelsen, hvor vi gerne må være lidt kække og sjove, bare vi nu ikke siger noget fy-ha, der kunne føre til diskussion og uenighed. Det er selvbeherskelse og poleret hygge i overflod, og det kan vi godt holde en fortjent ferie fra.

Den dårlige nyhed er, at genudsendelserne i radioen fylder rigtig meget. Denne søndag formiddag er der dog enkelte undtagelser.

Politik og bornholmerure

På P3 er Outlandish' marokanske medlem, Isam Bachiri, gæste-dj og pladevender sammen med Mikala Dirckinck-Holmfeld.

Han vælger blandt andet at spille Grethe Ingmanns smukke fortolkning af Gasolins 'Masser af Succes'. Gasolin er ikke lige ham, fortæller han, men det er de klassiske danske tænkere som Grundtvig og Georg Brandes. Og så roder han med et projekt, hvor drengene fra Outlandish vil fortolke en række af den danske sangskats største viser. En god dreng, tænker man. For sådan er de i Outlandish. Tre gode drenge, der tør vise både følelser og politisk mod.Og så behersker de tre 'indvandrere' endda essentielle dele af den danske kulturskat. De må græde snot i Dansk Folkeparti.

Og á propos Dansk Folkeparti, så er de et af emnerne i formiddagens debat på P1, hvor gæsterne er Ugebrevet Mandag Morgens redaktør, Noa Reddington, og politisk kommentator på Berlingske Tidende, Karen Jespersen. Om Dansk Folkeparti siger Noa Reddington, at deres problem er, at de er i "akut fare for normalisering," fordi indvandrerpolitikken i Danmark er blevet så godt skåret efter DF's ideologi, at partiet ikke rager op i det politiske landskab på samme måde som tidligere.

Karen Jespersen mener derimod, at de med den seneste raslen med sablen gør det rigtige. Nemlig at markere at de er utilfredse med en række ministre, der bestemt heller ikke er særligt populære i den danske befolknings øjne.

Hun har jo ret, men alligevel er der noget, der gør, at jeg altid bliver lidt bange, når jeg hører Karen Jespersen. Måske er det fordi, hun rent faktisk altid lyder som om, hun mener det, hun siger.

Folkets røst

Videre på FM-båndet - op i den ende af skalaen omkring 106-7 mhtz. Det er her man finder lokalradioerne - heriblandt Folkets Radio, der deler frekvens med andre mindre radioer som Nørrebro Radio. Nørrebro Radio er folkets røst, der med en smag af arbejderkvarter buldrer løs i en ucensureret brokkebrevkasse.

Men på Folkets Radio har man på stationens 19 års fødselsdag valgt at sende en genudsendelse fra Rønne på Bornholm.Historien om det 19. århundredes pottemagere og bornholmerurets storhedstid er for hård kost søndag formiddag.

Derfor - tilbage på P1, hvor endnu en genudsendelse toner frem. Det er to danske læger, der efter de store jordskælv i Pakistan tog til Kashmir-området for at hjælpe de nødstedte efter det skælv, der kostede mindst 80.000 mennesker livet. En menneskelig beretning om følgerne af en af de seneste års mange store naturkatastrofer. Og så fanger den alligevel ikke rigtigt min opmærksomhed. Hvorfor? Historien er ligesom en genudsendelse af en genudsendelse. Vi har hørt de skrækkelige historier så mange gange før, at det er blevet klicheer. Og det er i virkeligheden det mest skræmmende denne søndag formiddag. For, hvordan kan man blive så følelsesmæssigt uengageret. Måske fordi jeg i dag har besluttet, at holde min egen 'verdens bedste formiddag'. Det skal man passe på med.

Lytte-forlslag: Nørrebro Radio: FM 106,3 mhtz. eller hybrid 89,4 mhtz.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her