Læsetid: 2 min.

I en god sags tjeneste

7. juni 2005

Jørn Hansen skriver den 3. juni, at han er blevet "bondefanget i en god sags tjeneste" med henvisning til projektet Verdens Største Børnekor.

Projektet går ud på at give 10.000 børn en stor oplevelse både rent musikalsk og socialt. Det sker igennem et rekordforsøg, hvor 80 jyske skoler og tusindvis af børn sammen skal øve en række musiknumre, som de til september indspiller på Århus Stadion. Herudaf kommer bl.a. en cd med fem helt nye julesange, som nogle kendte kunstnere skriver til projektet og indspiller sammen med børnene.

Idéen med Verdens Største Børnekor er altså et musikfagligt element, hvor børnene sammen med deres musiklærere kan øve sangene ude på skolerne. Derudover arrangeres projektet til fordel for organisationen Børns Vilkår, og på den måde er børnene altså også med i et projekt, hvor de er med til at hjælpe andre børn, der har det sværere end dem selv.

Det giver klasselærerne mulighed for at inddrage Børns Vilkårs arbejde i undervisningen, hvis de ønsker det, og på den måde sætte fokus på mobning, Børnetelefonen m.m.

Ulønnet arbejde

I sit indlæg opponerer Jørn Hansen imod projektet, som han mener, reducerer de musiske fag i skolerne. Samtidig stiller han spørgsmål ved, hvorvidt overskuddet går ubeskåret til Børns Vilkår.

Jeg kan til disse kritikpunkter slå fast, at overskuddet naturligvis går ubeskåret til Børns Vilkår. Engodsag.dk som arrangerer projektet, har i over fire måneder arbejdet ulønnet på Verdens Største Børnekor. Vi får ingen økonomisk vinding ud af dette projekt, men laver det fordi, vi ønsker at gøre en forskel for både børnene og hjælpearbejdet herhjemme. Og samtidig skal det understreges, at børnene naturligvis kommer gratis ind på stadion og ikke skal betale, som Jørn Hansen ellers fremhæver.

Nyt liv til musiktimerne

Endelig mener Jørn Hansen, at projektet er med til at reducere de musiske fag i skolerne. Dette er naturligvis en holdning, som Jørn Hansen har ret til at have, men idéen er den stik modsatte.

Vi mener netop, at dette projekt er med til at bringe nyt liv og engagement ind i musiktimerne, og opbakningen fra 400 musiklærere i hele Jylland vidner da også om, at vi har fået bekræftet denne antagelse.

Jeg vil også gerne understrege, at regnskabet fra projektet selvfølgelig vil være offentligt tilgængeligt samt blive gennemset af engodsag.dk's revisor, Deloitte.

Mere end profilering

Principielt set ser jeg modsat Jørn Hansen kun noget positivt i, at mange nye initiativer for tiden relateres til velgørenhed. Dette er for mig at se en god udvikling, så længe man naturligvis holder sig for øje, at projekterne rent faktisk skal gøre en forskel for hjælpearbejdet og ikke udnytte organisationernes navn for egen vindings skyld.

Virksomhedernes sociale ansvar er kommet i fokus i de seneste år, og det er på tide, men udviklingen bør naturligvis også afføde en kritisk holdning til, at virksomheders involvering i velgørende projekter altid bør give et konkret udbytte for organisationerne og ikke kun profilering af virksomheden. Netop dette ønsker engodsag.dk at sætte fokus på og hjælpe med til at sikre.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her