Læsetid: 1 min.

Gode studenter har gået i 10. klasse

Tager man 10. klasse på en efterskole, giver det bonus i gymnasiet i form af højere karakterer
15. september 2005

Regeringen vil barbere 10. klasse ned, så den kun gælder for de bogligt svageste. Men hvis målet samtidig er, at eleverne skal klare sig bedre på en ungdomsuddannelse, er det ikke vejen at gå. Tal fra Danmarks Statistik viser nemlig, at elever der har taget en 10. klasses afgangsprøve fra en efterskole klarer sig bedre i gymnasiet, og det får Efterskoleforeningen til at råbe vagt i gevær.

"Man er på vej til at skyde sig selv i foden med ideen om at begrænse adgangen til 10. klasse. Effekten er ikke kun, at efterskoleeleverne klarer sig bedre til studentereksamen, men de elever, der efterfølgende tager en erhvervsuddannelse, har også en bedre fuldførelsesprocent," siger sekretariatsleder Sophus Bang Nielsen.

Hans analyse af statistikken peger på, at uanset om man har taget 9. eller 10. klasse på en efterskole, klarer man sig bedre på en ungdomsuddannelse. Efterskoleforeningen foreslår, at 10. klasse opdeles i to spor - et rettet mod erhvervsuddannelser og et mod gymnasiet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her