Læsetid: 3 min.

Græs og øldåser i Amager Bio

Psychedelica med Roky Erickson, hård rock med Josh Homme og vennerne, dance punk med LCD systemet. Øl, græs, iglotelte og forhåbentlig sol. Roskilde Festivals fulde program er offentliggjort
20. april 2007

Noget af glæden fik man på forskud torsdag kl 13. En time før Roskilde Festival skulle offentliggøre hele dette års musikprogram ved en event - som det hedder - i Amager Bio, afslørede Rikke Øxner fra Roskilde Festivalen et par nye navne i P3 hos Peter Palshøj. "Queens of the Stone Age!" udbrød hun og så bragede "No One Knows" ellers ud i æteren. Men det er ikke længe, man får lov til at glæde sig over, at Josh Homme og de andre dronninger gæster dyrskuepladsen, inden nogen spørger uimponeret 'Har de ikke været der mange gange?' Jo, eller i hvert fald to. I 2001. Og 2003.

Men sådan er det med Roskilde Festivals program hvert år. Det udsættes for kritik, og det vil det også blive i år. Og det ved Roskilde Festivalen godt, så de serverer musikprogrammet, så det er fristende at glemme kritikken et øjeblik. Amager Bio var pyntet som Roskilde Festival. Græs, iglotelte, øldåser, plastikpavilioner og såmænd også statister med dreadlocks. Og et hegn. Inden hegnet blev åbnet, sagde Ros-kilde Festivals leder Esben Danielsen et par ord blandt andet om, at festivalen i år oplever et forsalg som aldrig før. "Selv englænderne kommer igen," siger han med henvisning til, at han troede, at de mange engelske gæster sidste år skyldtes at den store engelske festival, Glastonbury, var aflyst. Det er den ikke i år, men englænderne kommer altså alligevel til Roskilde.

Og så blev der talt ned fra ti, og hegnet blev åbnet ind til et lille område, hvor musikprogrammet hang på væggen. Og så var der ellers festival. Eller i hvert fald øl og musik. Electrelane, et britisk band, der spiller en støjet indierock - og består udelukkende af kvinder, gav fire numre. De kommer også til Roskilde. Igen.

Metal og indie

Ellers bød programmet på navne som LCD soundsystem, som mange af de danseglade punks, der var til !!!-koncert i denne uge, sikkert vil gå i en hedonistisk ekstase over. Psychedelicaens grand old man Roky Erickson vil bevise, hvorfor han er en legende. Og så er der de mere kuriøse, men bestemt interessante tilføjelser som det eksperimenterende metalband Boris fra Japan. Kort tid efter, at Slayer var blevet offentliggjort som Roskilde-gæst, erklærede de, at de alligevel ikke kom. Det må festivalen så forsøge at lappe på. Og det gør de med en række metalnavne. Mastodon, Machine Head, In Flames og ikke mindst Katatonia er blandt navnene, men noget, der fylder Slayers sko ud, kan man ikke finde på listen.

Indiefolket er der selvfølgelig også sørget for. Wilco var en af pionererne inden for genren, så sammen med dem kommer en masse bands, de har inspireret. Som for eksempel The National.

Af de danske navne valgte Rikke Øxner selv at fremhæve Nephew. Det virkede som om, hun synes, hun skulle retfærdiggøre, at de kommer, og det gjorde hun så ved at forklare, at de tager et specielt designet sceneshow med, der kun kan opleves på Roskilde. Man kan også vælge at se énkvindeelectronica-fænomenet Band Ane, eller måske hypede Dúné.

I år erstattes scenerne Metropol og Ballroom med to nye: Astoria og Cosmopol, der kaldes fusionsscener. Ballroom har ellers i mange år givet rum til verdens-musikken, men den skal nu findes ude på alle de andre scener. Det skal blive interessant at se, om festivalen kan leve op til den påstand. I hvert fald skal festivalgængerne vænne sig til, at de ikke læn-gere kan hænge ud foran Ballroom og få de syrede musikalske overraskelser, som ofte var nogle af festivalens største.

Med lanceringen af Roskilde Festivalens fulde program er der ikke andet at gøre end vente. Nedtællingen er begyndt. 71 dage to go.

Se det fulde musikprogram på www.roskilde-festival.dk

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu