Læsetid: 2 min.

Griber glimtvis - men er hurtigt glemt igen

Det er Meryl Streep i rollen som neurotisk psykiater og mor, der scorer de fleste point i det forudsigelige, romantiske komediedrama 'Kærester'
28. april 2006

Der er et par rigtig morsomme scener i Ben Youngers ellers ganske forudsigelige, romantiske storbykomediedrama Kærester - sikke en dum titel i øvrigt: Meryl Streeps jødiske og neurotiske psykoanalytiker, Liza, må nemlig bide sig selv i tungen, da det viser sig, at den 37-årige kvinde, Rafi (Uma Thurman), der sidder over for hende, er kæreste med Lizas 23-årige søn, David (Bryan Greenberg) og bare forguder ham - ikke mindst i sengen.

Godt håndværk

Rafi er Lizas patient, og normalt ville Liza bare råde hende til at springe i med begge ben og nyde forholdet. Men da hun finder ud af, at Rafi taler om David, slår hun knuder på sig selv for ikke komme til at tale over sig og dermed gå glip af en sjælden - og temmelig uetisk - mulighed for at få et indblik i knægtens kærlighedsliv.

Nemt er det dog ikke, fordi Liza naturligvis gerne så David sammen med en nice jewish girl på hans egen alder i stedet for en 14 år ældre ateist som Rafi.

Men Rafi og David er virkelig faldet for hinanden, og det går efterhånden op for Liza, at hun nok bør blande sig udenom.

Men nu er Lizas samvittighedskvaler kun en bihistorie i Kærester, der primært handler om forholdet mellem David og den nyligt fraskilte Rafi, der både har svært ved at forlige sig med tanken om, at hun er sammen med så ung en mand, og samtidig nyder hans energi, nysgerrighed og opmærksomhed.

Thurman og Greenberg udgør et såre sympatisk par, man tror på deres kærlighed og på dem som personer, og generelt er der intet i vejen med skuespil eller iscenesættelse i Youngers film.

Ud over Streep, der er som taget ud af Woody Allens univers - Kærester foregår tilmed i New York - byder filmen på en sjov Jon Abrahams som Davids socialt handicappede ven, Morris, der godt kan lide at klaske tærter i hovedet på de ikke så få kvinder, der får nok af ham allerede efter den første date.

Giver for lidt

Men meget mere er der heller ikke at komme efter i Kærester.

Man smiler, ler og kniber måske en lille tåre, mens Rafi og Davids stormfulde romance udvikler sig og ser både gode og dårlige dage. Men alt er glemt snart efter, at man har forladt biografen. Så var der alligevel mere energi og dybde i Youngers debutfilm, dramaet Boiler Room (2000), der foregår i en verden af håbefulde aktiehandlere og børshajer.

Kærester. Instruktion og manuskript: Ben Younger. Amerikansk (Palads i København og biografer i resten af landet)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her