Læsetid: 1 min.

Guds lam ofres for Mellemøsten

21. september 2006

Den norske performance kunstner Stein Henningsen vil ved performancefestivalen, Infraction, i Sète i Frankrig, ofre 12 lam på scenen. Kunstneren siger selv, at hans 'værk' en kommentar til situationen i Mellemøsten. Men de franske myndigheder vil ikke lade ham udføre et sådant stunt, og nu vil Stein Henningsens optræden i stedet indeholde hængende poser med blod, som han så hugger over med en sabel. Henningens værker har tidligere vakt stor opsigt. I april 2005, nærmere bestemt den 9. april, installerede han en amerikansk krigskirkegård foran Stortinget i Oslo.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her