Læsetid: 1 min.

Håb for danske algeplagede strande

Alger gør badevandet tykt og grønt på mange strande i disse dage. Men de blæser snart væk, spår forskningschef fra Danmarks Miljøundersøgelser
8. august 2006

Det grønne badevand skal nok blive blåt igen. Selv om alger har invaderet danske strande, kan badeglade danskere se frem til, at vinden snart fører de ubudne gæster væk. "Med den vindretning, vi forventer nu, så blæser algerne væk igen," spår Bo Riemann, forskningschef ved Danmarks Miljøundersøgelser. Helsingør Kommune er hårdt ramt. Her er vandet tykt og grønt ved mange strande. - Det har været slemt i weekenden, siger Annette Vedel, der er miljøsagsbehandler i kommunen. "I går morges var der nogen, der meldte om et olieudslip, men det viste sig så at være alger," fortæller hun. De største algeklynger i Danmark ligger syd for Langeland og syd for Lolland-Falster og i det sydlige Kattegat ned til Langeland.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her