Den altdominerende politiske kraft i det palæstinensiske samfund, Fatah, står til at få et katastrofevalg, når palæstinenserne i morgen vælger et nyt selvstyreparlament.
Den nationale bevægelse, som afdøde Yasser Arafat var leder af, kæmpede i årtier væbnet fra eksilet for en palæstinensisk stat, og det var Fatahs folk, der rykkede ind og administrerede selvstyremyndighederne, der blev etableret for godt ti år siden.
Men manglende fremskridt i processen med at skabe en palæstinensisk stat, den fortsatte vold, arbejdsløshed og omfattende korruption har fået vælgerne til i stadig stigende grad at vende Fatah ryggen, siger meningsmålinger op til valget.
Fatah vil miste sit solide flertal i parlamentet, der blev valgt i 1996, og vil kun få 30-40 procent af stemmerne.
Derimod vil den islamisk fundamentalistiske Hamas-bevægelse, som stiller op for første gang, få en forrygende debut på den nationale, politiske scene med næsten lige så mange stemmer som Fatah.
Hamas, der ikke accepterer staten Israel, og som har mange selvmordsattentater i Israel på samvittigheden, stillede også op sidste år ved lokalvalg og vandt solidt i Gaza og fik også magten i flere byer på Vestbredden, herunder i den største Vestbredsby, Nablus.
Også populær nationalt
Lokalvalg er en anden sag end nationale valg, da klaner og familier er langt mere dominerende på det lokale plan end på det nationale. Men meningsmålingerne taler deres eget sprog og viser, at Hamas også er populær nationalt.
Ikke så meget fordi palæstinenserne pludselig er blevet islamiske fundamentalister som Hamas, men snarere fordi, at Hamas regnes for at være 'rene' og uden for den korruption, der plager selvstyremyndighederne.
Hamas er både en milits, et parti og en velgørenhedsorganisation.
Dens medlemmer har hjulpet fattige palæstinensere med mad, de har sørget for skolegang, lægebehandling og anden støtte - noget, som Fatah og selvstyremyndighederne ikke har været i stand til.
Det er ikke klart, om Hamas vil gå med i en regering, hvis mandaterne i parlamentet med 132 medlemmer falder ud til bevægelsens fordel. Det vil blive besluttet senere, siger Hamas.
En palæstinensisk regering vil skulle forhandle med det Israel, som Hamas ikke anerkender, og her står Hamas i et dilemma.