Læsetid: 2 min.

Med H.C. Andersen på homoværtshus

Følg H.C. Andersens fodspor rundt i byen og lad dig overraske over, hvor alsidig vores store nationale digter var. De peger pludselig også på tætsiddende læder, bøssediskotek og tatoveringssaloner
11. maj 2005

Turister eller andre H.C. Andersen-interesserede kan i øjeblikket følge H.C. Andersen fodspor rundt i gamle København. Hvide fodspor i størrelse 47 markerer digterens foretrukne rute fra Vesterport til Det Kongelige Teater, og udvalgte steder er der hængt små tavler op med forklarende tekst. Her kan man sågar ringe til en telefonsvare, hvor én, der har lavet sin stemme om, så han lyder præcis som H.C. Andersen, har indtalt en lille tekstbid.

Man han kunnet følge fodsporenes rute siden januar, men de seneste måneder har ruten ændret sig en smule. Det er Golden Days, der står bag de fine fodspor, og her vil man tilsyneladende nu gerne løfte sløret lidt mere for, hvad H.C. Andersen egentlig gik og foretog sig i Københavns gader og stræder. Fodsporsruten er nemlig blevet afsporet således, at man tager svinkeærinder forbi bøssebaren Centralhjørnet i Kattesundet, Pan Disco i Knabrostræde og en tur på baren Jailhouse i Studiestræde, hvor klientellet holder af sort læder - og mænd. Længere henne på ruten slår Andersen, så et smut ind hos en tatovør og senere besøger han Museum Erotica på Købmagergade.

Spørg hellere to gange

Ok, der er ikke det helt officielle Golden Days, der har arrangeret svinkeærinderne, men derimod ukendte gerningsmænd, der i ly af mørket og HCA-2005-fonden allestedsnærværende kløer, har været ude med spraydåsen. Men det gør nu ikke ruten mindre interessant.

Så hvis du skulle have din daglige gang på nogen af de ovennævnte barer, skulle du nok lige spørge en ekstra gang, før du skruer charmen på over for en ukendt italiensk turist, der har taget hele familien med på, hvad de måske tror, er H.C. Andersens stamværtshus.

Vi vidste nok , at Andersen havde en tendens til at forelske sig i det samme køn, og der var vidst også noget smuds med en dagbog og nogle krydser. Men at gamle H.C. var til læder og tatoveringer kommer bag på mig. Måske et tema for en H.C. Andersen-ambassadører som Roger Moore eller Vaclav Havel at bore lidt i eventuelt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her