Læsetid: 1 min.

Helt Vildt

3. november 2006

*Det kan ikke have forbigået danske biografgængeres opmærksomhed, at computeranimerede spillefilm er blevet et modefænomen. Ethvert amerikanske produktionsselskab med respekt for sig selv - og et par europæiske - satser hele butikken på at lave 3D-film, mens den gode, gamle håndtegnede animationsfilm stort set er afgået ved døden.

Det er trist. I sin iver efter at score så mange af børnefamiliernes penge som muligt er filmselskaberne begyndt at sprøjte computeranimeret indhold ud, og man kan mærke det på kvaliteten. Ikke så meget den tekniske kvalitet, der forbløffende ofte er i top. Men når det kommer til historier og figurer, er man åbenbart holdt op med at idéudvikle og gennemarbejde.

Seneste skud på stammen, Disneys Helt vildt, er således en såre uinspireret og temmelig kedelig blanding af Madagascar - der også var ret dårlig - og Løvernes konge - som jeg aldrig har brudt mig om - og man kan kun prise sig lykkelig over, at Pixar-chefen, den über-kreative John Lasseter, har sat sig i chefstolen også hos Disney. Forhåbentlig kan han lære dem, hvad de engang var de bedste til i store dele af verden: At fortælle en original, rørende, morsom historie for hele familien. Indtil da - eller indtil der er to torsdage i en uge - synes jeg, at vi skal lade, som om Helt vildt aldrig er blevet lavet.

* Helt vildt. Instruktion: Steve 'Spaz' Williams. Manuskript: Ed Decter, Mark Gibson, Philip Halprin og John J. Strauss. Amerikansk (Alt for mange biografer landet over)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her