Læsetid: 1 min.

Henrik Zahle mindes

20. november 2006

*Kolleger, studerende, bekendte og venner ærer i dag i Københavns Universitets Alexandersal tidligere højesteretsdommer, professor dr.jur Henrik Zahles minde med taler og musik. Henrik Zahle var en Skandinaviens førende retsteoretiske og forfatningsretlige eksperter og døde efter kort tids sygdom i juli måned - blot 62 år gammel. Reaktionerne på hans død beskrives af kolleger som "stor sorg og en overvældende følelse af tab," både menneskeligt og fagligt. Henrik Zahle var udover sine pligter ved det juridiske fakultet del af styregruppen for Københavns Universitets satsningsområde 'Religion i det 21. århundrede', hvor han, som i sin karriere i øvrigt, stod vagt om privatlivets fred. Han var kritisk over for nogle af rettens institutioner og normative dimensioner, uden at det betød, at han ønskede rettens plads trængt tilbage i samfundet. Den samme tilgang var betegnende i hans forhold til religion: den måtte studeres kritisk, men uden derfor at underkende dens plads og betydning.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her