Læsetid: 3 min.

Hizb ut-Tahrir: Sandhedens time er ved at indtræffe

Kalifatets komme er nær, alle muslimer vil forenes, Koranens lov vil herske, det liberale demokrati og den grådige kapitalisme vil gå under
14. november 2005

Til tvivl var der ikke afsat plads i Nørrebrohallerne søndag eftermiddag. Omkring 800 tilhørere, drenge og yngre mænd til højre, piger, yngre kvinder og enkelte børn til venstre, de fleste koncentreret lyttende, lagde øre til det stærkt troende partis årskonference om Vestens statsterror mod muslimer - og muslimers ansvar for Allahs sejr.

De tre talere var alle præget af én følelse: Krænkelse. Deres budskab var, at Vesten fører krig mod islam i frihedens navn. Der er ingen løsning uden jihad og sharia og forening af alle muslimer i ét stort rige.

I frihedens navn

Efter velkomst og Koranlæsning blev programmet indledt med en dokumentarfilm. Bomberne sprang og blodet flød, mens Bush og Blair på lydsiden talte om frihed. Abu Ghraib blev udpenslet. Sørgende mødre skreg: Kun Allah kan redde os.

"Er der mere at sige efter disse billeder?" Ja, sagde den første taler, Khalid Amin. "Vi skal tale, fordi de vestlige landes regeringer bruger terror som påskud for en brutal krig."

"De definerer selv terrorisme som forbrydelser, der truer et lands politiske og sociale struktur gennem organiseret vold imod civile for at fremme politiske mål."

Efter den definition er de lande, der holder Irak besat, selv de største terrorister, mente han, og sagde, at det at påstå andet er "en fornærmelse mod vores intelligens."

Khalid Amin påpegede, at forhenværende efterretningsfolk sagt, at det meget vel kan være de vestlige landes egne efterretningstjenester, der begår terrorhandlingerne...

"Når nogle unge bliver anholdt af politiet, mistænkt for at planlægge terrorhandlinger, får det en enorm dækning i medierne. Når andre bliver frigivet igen, fordi de ingenting har gjort, får det ingen omtale," sagde Khalid Amin.

"Vesten har domineret den islamiske verden i 100 år. Det er ikke en sammensværgelsesteori, det er en kendsgerning. Hvad har det ført til. Et eneste demokrati, som de vestlige politikere bryster sig af: Israel, som systematisk udøver statsterror i regionen."

Ifølge Khalid Amine er årsagen til staternes terror den grådige kapitalisme og det liberale demokrati, der pålægger mennesker i stedet for Gud at afgøre, hvad der er rigtigt. Alting måles i profit, og nyttementaliteten skaber grobund for terror.

Troens noble samfund

Den næste taler, Chadei Freigeh, koncentrerede sig om 'terroriseringen af muslimer i vesten': "Tusindvis af tv-programmer og artikler skildrer os som ekstremister og udskud. De vil ikke ophøre at bekæmpe jer, før de får jer til at afstå fra Islam. Men det er kun troen, der kan skabe noble samfund," sagde han.

"De beskriver deres egen kultur som overlegen og opfordrer til at håne vores helligdomme. Den danske kulturminister beklagede, at man ikke tør gøre grin med Koranen, han opfordrede til at bruge ytringsfriheden til at forhåne muslimer. Jyllands-Posten fulgte opfordringen. Man siger, at vi skal 'lære at leve med det'. Vi skal bide smerten i os i demokratiets navn. Ellers er vi fundamentalister. Ytringsfriheden bliver forvandlet til et redskab, man bruger til at bekæmpe vores voksende bevidsthed. Vi skal tage afstand fra sharia og jihad, ellers er vi under anklage for terror."

"De ignorerer islams gentagne afstandtagen fra drab på uskyldige og kræver et islam, der tier om statsterror. Vi må indse, at det er absurd at samarbejde med regeringer, der går i krig mod den såkaldte terror for at pleje deres økonomiske interesser."

Til sidst fik talsmanden for Hizb ut-Tahrir Fadi Abdullatif ordet: "Ingen kan være i tvivl," sagde han. "Det er en åbenlys krig mod islam, der udspiller sig. Men kære brødre og søstre: Islam befaler os at holde sammen og være standhaftige. Koranen advarer os mod splid og afvigelse fra sharia. Vi har et stort, alvorligt ansvar for hinanden i de vestlige samfund. Vi har pligt til at bekæmpe alle de vestlige terrorstater og Israel, som begår terror og drab mod vores muslimske søskende. De ønsker, at vi skal tie om deres forbrydelser og plyndringer, tortur og ugerninger. Vores pligt er at genoptage islam og genskabe Kalifatet, som er vores skjold og beskytter mod angreb. Vi har pligt til at modstå smædekampagnerne og stå imod deres love og værdier. Og værne om hvert eneste vers i Koranen."

"Vi skal arbejde for barmhjertighed og islams sandhed. Kun islam kan befri menneskeheden fra den grådige kapitalisme og de vestlige landes overherredømme. Jihad skal beskytte muslimers ejendom og helligdom med blod. Den vil knuse de militære styrker i Afghanistan, Irak og Palæstina, fordrive amerikanerne fra Irak, destruere Israel og føre til dannelsen af et kalifat."

"Vi muslimer i Vesten skal værne om vores islamiske identitet. Vi skal bekytte vores familier og børn mod at synke ned i dekadencen. Sandhedens time er ved at indtræffe. Allah, den almægtige, vil ikke bryde sit løfte."

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu