Læsetid: 1 min.

Hjælpen vælter ind til Libanon

25. januar 2007

*Løfter om penge vælter ind til det krigshærgede Libanon, allerede inden den officielle donorkonference torsdag slår dørene op. Således lovede Frankrigs præsident Jacques Chirac onsdag at yde Libanon lån for 500 millioner euro - godt 3,7 mia. danske kroner, da han mødtes med den libanesiske premierminister Fuad Siniora i Paris.

EU lovede at spytte næsten 400 mio. euro i bøssen, ud over den hjælp unionen i forvejen yder til Libanon.

Libanon håber på donorkonferencen at få tilsagn om hjælp for i alt fem mia. dollar - næsten 29 mia. kroner, som kan lette presset på landets statsbudget en smule. Libanons offentlige gæld er kravlet op på 40,5 mia. dollar - svarende til 180 procent af bruttonationalproduktet.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her