Læsetid: 1 min.

Højholt- manus stjålet

Manuskriptet til en hidtil uudgivet bog af digteren Per Højholt forsvandt under et indbrud, hvor det lå i et pengeskab
25. oktober 2006

Et Per Højholt-manuskript opbevaret i et pengeskab i Vanløse er blevet stjålet - sammen med pengeskabet.

Gyldendal udsendte i går en meddelelse om, at originalmanuskriptet til en ny bog af den populære forfatter, som døde i 2004, var sporløst forsvundet efter et indbrud fredag i et hus i Vanløse.

"Jeg kan selvfølgelig godt høre, at det lyder som en 'god historie,' men der var tale om et regulært indbrud, hvor tyven eller tyvene løb med hele pengeskabet, som også indehold et mindre pengebeløb," forklarer Simon Pasternak, der er Gyldendals redaktør på bogen:

"Huset er bopæl for en datter af Per Højholt, og pengeskabet er indbygget i det."

Auricula II

Der er tale om 70 siders manuskript, som er planlagt til udgivelse til foråret med titlen Hans Henrik Mattesen. En monografi, omhandlende en fiktiv person, som hævdes at have levet i Sønderjylland - skrevet for 20-30 år siden.

- Men hvorfor er det ikke udgivet tidligere?

"Fordi det ikke var færdigt fra Højholts hånd, men til datteren Signe, sagde han, at hun skulle passe på det, for "der var noget i det, der kunne bruges, så måske kan det ses som noget i retning af en Auricula II," siger Simon Pasternak med henvisning til forfatterens sidste romanværk, som også havde 'simret' i mange år, før han gjorde det færdigt.

Der skulle med andre ord ikke være tale om et reklamestunt. Simon Pasternak er mest bekymret for, at nogen finder det bortsmidte manuskript f.eks. under en spadseretur, hvorefter de smider det helt væk eller lader børnene klippe i det. Foruden de 70 sider er der en række lysblå omslag med noter, alt sammen i et ringbind. Han appellere til, at finderen henvender sig til Gyldendal, Klareboderne 3 på tlf. 3375 5702.

- Ligger der flere uudgivne ting fra hans hånd?

"Nej, det er det eneste," siger Simon Pasternak.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu