Læsetid: 1 min.

Højrefløjen dominerer de danske blogs

Midten og venstrefløjen udnytter ikke blogs som medie. Danske weblogs domineres af højrefløjen, og de etablerede partier risikerer at miste vælgerkontakt
30. april 2007

Den politiske højrefløj står stærkere i cyberspace end venstrefløjen. Det er konklusionen på en analyse af udbuddet af blogs på nettet som ugebrevet Mandag Morgen offentliggør i dag.

Blandt de 20 mest læste politiske blogs ligger kun en enkelt på det politiske hovedstrøg, mens de øvrige er enten ærkeliberalistiske eller nationalkonservative. Venstrefløjen er klart i mindretal.

Ukendt terræn

De etablerede partier mister ifølge analysen vigtig eksponering og kontakt med især yngre vælgere ved primært at være til stede på egne hjemmesider og fravælge for eksempel det populære forum MySpace.

"Hvis man som politiker opretter en blog i MySpace, bevæger man sig væk fra sin egen hjemmebane. Men som internettet ser ud i dag, er det ikke nok bare at være aktiv på sin egen hjemmeside. Man må også have sine profiler og budskaber dér, hvor folk er. Det svarer lidt til at hænge sin valgplakat på et centralt sted i byen," siger Lisbeth Klastrup, adjunkt ved IT-Universitetet og for tiden tilknyttet Center for Designforskning.

Hun en af Danmarks få forskere i brugen af weblogs og gennemførte under valgkampen for to år siden en kortlægning, som viste, at det kun var 52 af de 947 folketingskandidater, der dengang havde oprettet egen blog.

Og da hun sidste år fulgte op på undersøgelsen, viste det sig, at det kun var cirka hver tredje af disse politikere, der havde fortsat opdateringen af deres blogs.

Indtil videre har de etablerede danske politikere således groft sagt begrænset sig til det, hun kalder 'begivenhedsblogging'.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det er en interessant analyse.

Men jeg synes at det er så enormt tidskrævende at lave den ene form for blog, den analyserende og kommenterende at jeg kan forstå de politikere der ønsker at bruge deres blog som lejligheds-blogging.

Den anden måde at bruge en blog på er at kommentere dagliglivets små hændelser. F.eks. spørgsmål stillet i spørgetiden i Folketinget med passende opfattelse af svar der er givet.
Det er en anden måde at bruge bloggen på, men den er også tidskrævende. Til gengæld ville en sådan anvendelse vise noget om politikerens personlighed og mon ikke også dette af læserne ville føles interessant?

Med venlig hilsen

Thorsten

Ja, det er da klart, at højrefløjen dominere nettet.

Det er jo det eneste sted, som de bliver hørt.

Vi har et samfund, og en journalist-stand, som klart er og ensidigt promovere venstreorienterede emner og vinkler...

Når samfundet derfor marginalisere gruppen af konservative, liberalister og libertarianere er det klart, at de undertrykke vil finde nye veje.

Det kunne også skyldes, at de synspunkter, der fremsættes i disse højreblogs, er så tåbelige og/eller rabiate, at ingen aviser har lyst til at sænke lavmålet så dybt.

"Det kunne også skyldes, at de synspunkter, der fremsættes i disse højreblogs, er så tåbelige og/eller rabiate, at ingen aviser har lyst til at sænke lavmålet så dybt."

Så kender vi Per Vadmand igen!

Synspunkter der ikke stemmer overens med hans egne er tåbelige, rabiate og udtryk for "bodega-niveau"(et af Pers favoritudtryk).

Det klæder dig ikke endnu engang at udvise denne arrogance og manglende respekt over for "anderledes tænkende", Vadmand.

Jeg har stor respekt for anderledes tænkende - med tryk på begge ord. I de omtalte højreblogs vejer det "anderledes" tungt, mens det "tænkende" kan være på et meget lille sted - prøv fx. at se på www,patriot.dk eller www.uriasposten.dk.

Jeg sætter ikke lighedstegn mellem uenighed med mig og "bodega-niveau", men jeg forventer et minimum af lødighed for at kunne tage en politisk modstander alvorligt.

Eksempel: Thulesen Dahl, ja, ikke Mogens Camre, nej.

"eg sætter ikke lighedstegn mellem uenighed med mig og "bodega-niveau", men jeg forventer et minimum af lødighed for at kunne tage en politisk modstander alvorligt."

Sejt, en objektiv målestok for lødighed, som er helt uafhængig af personligt stå sted...

Hvor har du fundet den, Per?

Jeg påstår, ikke, jeg har en "objektiv" målestok, men at der er ville lavmål af lødighed - på begge fløje - jeg tillader mig at finde mit liv for kort til at bevæge mig ned på.

Jeg foretrækker skam begavede højreorienterede som Thulesen Dahl for fladpandede venstreorienterede som Preben Møller Hansen.

Og igen: Prøv at kigge lidt i de blogs, jeg gav link til, og se, om du ikke er enig i, at livet er for kort til at spilde tid på den slags.

"Jo mere selvcensur de officielle nyheder laver, jo mere søger folk "den råt og usødet" i små fora rundt omkring"
Kunne ikke siges bedre.

Vil man have det udsagn bekræftet, behøver man blot at kigge over på den anden side af Øresund, hvor statens censurering af politisk ukorrekte meninger, ikke mindst ang multikulturalismen, har ført til en voldsom stigning i brugen af højreorienterede blogs.

Her er det tydeligt, at den gennemsnitlige svenskers holdning til udviklingen i Sverige er milevidt fra den kunstige virkelighed, politikerne og medierne er gået sammen om at skabe og giver berettiget tvivl om sundheden af den demokratiske retsstat i Sverige.

Det er jo bl.a. derfor at Sverige også har langt større problemer med nynazister end vi har i Danmark, fordi berøringsangsten med de problemer som følger i multikulturelt samfund, presser visse svage sjæle over til ekstremistiske grupperinger.

Se gerne denne kronik af ALF RONNBY, lektor ved Göteborgs Universitet:
http://jp.dk/arkiv/?id=1192807

Det er mærkeligt at højreorienterede blogs skulle fylde så meget. Kanske det kan skyldes at venstreorienterede stadig orienterer sig mest mod de traditionelle medier, og skriver bøger, læserbreve eller artikler for at give udtryk for deres synspunkter? Det ligger ligesom i den intellektuelle, venstreorienterede kultur.

Er iøvrigt fuldstændig enig med Vadmand i at noget af det simpelthen også handler om at der, den massive højredrejning og forringelse af den offentlige debat til trods, stadig er et minimumsniveau som f.eks. aviserne ikke vil synke under. Og at der nok er en del af de rigtig mærkelige højreorienterede som ikke har andre steder end blogs at lufte deres frustrationer.