Læsetid: 2 min.

Højrefløjens Tribini

Højrefløjens stærkeste kort, sådan rent intellektuelt, er så afgjort David Gress. Da der hverken er hoved eller hale i det meste af, hvad han siger, kan han gå for at være både liberalist, stokkonservativ og kristen fundamentalist
15. marts 2007

David Gress ønsker en stærk stat, er nationalist, går ind for dødsstraf, er imod det multikulturelle, hader velfærdsstaten, kalder Fogh Rasmussen socialist, vil have brugerbetaling på universiteterne, kvinderne tilbage til kødgryderne, rundkredspædagogikken ud af folkeskolen og paven i spidsen for det hele.

I 1998 vendte han tilbage til Danmark for at befri danskerne for "lommepengestaten". Han ønsker amerikanske tilstande, og det skal vel at mærke være som i Reagan-æraen.

I mange år titulerede han sig professor ved Stanford University. Men det har han aldrig været. Han har heller aldrig været professor i international politik ved Boston University. Alt hvad han kan prale med, er en ph.d. fra Bryn Mawr College.

Gress har været tilknyttet to konservative tænketanke i USA, Hoover Foundation ved Stanford og John M. Olin Foundation. I 2001 kunne han i et år kalde sig John M. Olin Professor. Men der er forskel på en tom titel fra en privat fond og et regulært professorat. Den eneste forskel på professor Gress og professor Tribini er den, at Tribini var morsom. Det har Gress aldrig været.

Da præsident Bush i 2006 ville møde forskere ved Hoover Institution blev mødet forpurret af studenterne fra Stanford. Nu kan David Gress jo pynte sig med alle de titler, han lyster. Problemet opstår først, når journalisterne hopper på limpinden og bidrager til myten om Gress som for stor til Danmark. Weekendavisen har således skrevet: "Han passer ikke ind i Danmark". Jyllands-Posten har udnævnt Gress til "Danmarks internationalt bedst renommerede analytiker af international politik". Men der er ingen, der tager ham alvorligt i udlandet. Hans slags går der 12 af på dusinet. Han er bare endnu en af de konservative tænketankes mange nyttige idioter.

Herhjemme går han for at være lærd og have en stor akademisk karriere bag sig i USA, og det giver hans ord en vægt, som står i skærende kontrast til, hvor letkøbte hans meninger er, og hvor kluntet de er formuleret. Hans værk om Vestens Idé, er ikke videnskab, men en ideologisk konstruktion vendt mod den postmodernes kulturrelativisme og nihilisme. Og ikke mindst imod velfærdsstaten, som simpelthen er antivestlig. En engelsk anmelder kunne ikke dy sig for at plante ordet "krypto-nazist" på grund af Gress' forkærlighed for den germanske middelalder.

Nu er han aktuel med endnu en bog om kristendommens velsignelser og velfærdsstatens forbandelser. Historien bekræfter altid Gress i, at de venstreorienterede tager fejl. Historien kan også afkræfte alle rygterne om den menneskeskabte globale opvarmning, som i øvrigt er opfundet for at indføre "mere formynderi, regulering, afgifter og kontrol".

I 2001 bryggede han en anden paranoid fortælling sammen om, at de venstreorienterede havde skjult sandheden om tyskernes fordrivelse fra Østeuropa. Men alt forelå fuldt dokumenteret allerede i slutningen af 1950'erne.

Ved hjælp af uforfalsket Erasmus Montanus-logik, har Gress også præsteret at trylle Michel Foucault om til Holocaust-benægter: Der findes ingen historisk sandhed, siger Foucault. Holocaust er historisk. Ergo siger Foucault, at Holocaust ikke er sand. Det er niveauet.

Må det være tilladt at ønske den danske højrefløj tillykke med dens chefideolog.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu