Læsetid: 2 min.

Hollandsk arrogance kan koste Ajax dyrt

Morten Skoubo er tjekke, Brøndby er håbløse, men deres fans er fanatiske. Hollandske medier er lige så uvidende, som de er nådesløse
12. august 2005

Det var dagen derpå i Brøndby i går. Michael Laudrup glædede sig over, at det efter tre år er lykkedes at skabe et hold, der kan begå sig mod et af de næsten-bedste europæiske fodboldhold. Angriberen Morten Skoubo kunne også med god samvittighed have det brede smil på efter at have spillet sin bedste kamp nogensinde i den gule trøje, og Martin Retov løb rundt velvidende, at hans udlignende mål i sidste sekund var det hidtil vigtigste i karrieren.

Resultatet 2-2 betyder nemlig, at drømmen om at spille Champions League med Europas 31 bedste klubhold og samtidig indkassere minimum 50 millioner kroner, fortsat lever.

Nuvel, det er et spinkelt håb - at vinde på Amsterdam Arena er ikke nemt - men det kan lade sig gøre. Spørg bare FC København, der sendte hollænderen ud i mørket for fire år siden efter en 1-0-sejr på udebane.

Og håbet bliver ikke mindre af at læse de hollandske mediers dækning af opgøret. Generelt er stemningen overordentlig afslappet; Ajax Amsterdam spillede en skidt kamp mod et hold, der overlevede på indædt fight. Hollænderne er praktisk taget videre efter det uafgjorte resultat, synes konklusionen at være.

I det hele taget er der ikke meget tilovers for Brøndbys fodboldspil.

"Man må anerkende danskernes gode vilje, men god fodbold spillede de ikke," skriver rtl.nl.

Til NOS - det hollandske svar på DR - fortsætter Ajax-træner Danny Blind i samme spor: "Fysisk styrke er deres stærkeste kort. Men efter pausen svarede vi igen med at spille fodbold."

Fanatiske fans

Hjemmesiden voetbal.nl brillerer med at omtale Brøndbys Morten Skoubo som tjekke, og i det hele taget er der ikke mange positive gloser tilovers for danskerne. Med én enkelt undtagelse: fansene.

Brøndbyholdet fik en flot opbakning af fanatiske fans, lyder det igen og igen. Her er det værd at bemærke, at 'fanatisk' absolut ikke er et lille ord at bruge, slet ikke for hollændere, der er hjemsted for nogle af Europas mest højtråbende, hårdtslående og engagerede fans.

Øretæver var der ingen af onsdag aften, men stemningen på Brøndby Stadion var helt exceptionel med 25.000 tilskuere, der hele vejen rundt om banen brølede både spontant i solo og forenet i kor som på intet andet stadion i norden.

Martin Retov kaldte det den bedste kulisse, han nogensinde havde oplevet.

"Det var fantastisk. Helt utroligt. Det føltes ligesom om, der hele tiden bare blev skruet højere op," siger han til Ekstra Bladet.

Anderledes bliver det den 24. august, når returopgøret spilles. Samme Retov vurderer chancerne for at gå videre til 65-35 i Ajax' favør.

Indtil da er der kun tilbage at krydse fingre for, at Ajax-spillerne undervurderer de danske mestre i lige så høj grad, som de hollandske medier gør. Så er der grund til at se optimistisk frem mod returopgøret, ligesom Brøndby-keeper Casper Ankergren gør.

"Vi kan sagtens score to gange dernede," siger han selvsikkert til BT.

Og det bliver nok også nødvendigt, hvis Brøndby har nogle forhåbninger om at komme væk fra den lidet misundelsesværdige førsteplads på listen over hold, der er blevet slået ud i runden lige inden fodboldens forjættede land. Seks gange er det blevet til indtil videre.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her