Læsetid: 2 min.

Hovmodige påfugle-politikere

24. januar 2007

Påfuglehannen er et fascinerende dyr med sin karakteristiske hale, som kan rejse sig til en imponerende farvestrålende vifte, der kan tiltrække sig hunnernes opmærksomhed. Jo større hale, jo flere beundrere.

Påfugle-logikken lyder, at du bare skal gøre dig så synlig som muligt og give dig selv et alvorligt handicap, der tiltrækker rovdyr, for så udviser du overskud, får sex og de gode gener videreføres (jv Tor Nørretranders).

Er det ikke samme påfuglelogik vi finder hos VK-regeringen? Vi kan købe hele verden, siger vores finansminister Thor Pedersen, og i en velstandsrus opfordres vi til selviscenesættelse og at signalere overskud ved at købe flere samtalekøkkener, fladskærme, biler, udekøkkener, swimmingpools eller nye velvære-badeværelser.

VK's for små sko

Iført deres farverige hale dækker regeringens ministre for de ekstra 45.000 voksne danskere, der er kommet under fattigdomsgrænsen under VK-regeringen. Påfuglemanererne skal skjule en større social ulighed i samfundet, og skjule at der ikke er afsat penge nok til en anstændig offentlig service i kommunerne.

Udlignings- og kommunalreformen afmonterer dagens velfærdssamfund, når det er dem, som ikke kan mærke, hvor skoen trykker, der bestemmer størrelsen. Som de onde stedsøstre i Askepot presses de offentligt ansatte uden succes ned i en sko, der ikke passer. og det gør ondt på krop og sjæl, og vi bliver syge.

Trods næsten 100 mia. kroner i statskassen skævvrider VK's for små sko velfærden og uligheden stiger. Som vækkelsesprædikanter snakker VK om kvalitetsreform, men både kvalitet og de nødvendige økonomiske ressourcer er fraværende. 'Hen over hovedet politikken' får endda nogle til at blive socialistiske ballademagere!

Størrelsen er gørelsen

VK-regeringens påfugle-politikere tror stadig, at det er størrelsen, der gør det, og med kommunalreformen har de nok ret.

Her er størrelsen gørelsen. De større enheder skulle betyde større effektivitet og bedre service, men den påfuglelogik tror danskerne ikke på, og de har ikke tillid til reformen. Hele 45 pct. synes, at kommunalreformen er en dårlig idé og mener, at den kun vil føre til serviceforringelse og et demokratisk underskud (jv. Gallup, AE og Ugebrevet Mandag Morgen).

Hovedløst basker påfugle-politikerne videre med deres flotte haler, mens de med deres karakteristiske skrig fortæller os, at det er din egen skyld at du er syg, alkoholiker, fattig, arbejdsløs eller dum. Jo mindre de ved, jo mere skinger bliver deres skrig, og det er måske derfor, man taler om "påfugle-effekt," når mennesker skal bruge flotte ord til at beskrive ting, de er uvidende om? Bullshit-bingo, råber vi! Vores Bullshit-bingo-plade er fyldt med VK's fraser, floskler og hykleriske ord, mens vi ser almindelig social anstændighed forsvinde.

Påfuglen har altid symboliseret hovmod og forfængelighed, men heldigvis står hovmod for fald, og VK's påfugle-politikere kan kun beskrives med et gammelt dansk ordsprog:

Hvad naturen har nægtet påfuglen i hovedet, har den givet den i halen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

man kan jo betvivle om thor nørretranders nogensinde var communist,

strange days

( det skrev også the Doors,
med de måske så sigende albumomslagsbilleder )

fremmede dage

umage giver mage