Læsetid: 1 min.

Hvem er Nordens bedste samtidskunstner?

Det spørgsmål forsøger en kunstpris og en højprofileret jury at svare på. Carnegie Art Award 2006 er overrakt og udstilles nu i København
8. januar 2007

"Se Nordens bedste samtidskunst på Den Frie!" står der på pressemeddelelsen. Ikke så lidt af en påstand. Men der er altså tale om en af verdens største kunstpriser, og i år er hele fire danske kunstnere valgt blandt deltagerne i udstillingen.

Juryen tæller blandt andre direktørerne Poul Erik Tøjner fra Louisiana, Lars Nittve fra Moderna Museet i Stockholm og Suzanne Pagé fra Musée d'Art Moderne i Paris, og blandt de udvalgte var fire danske kunstnere: Lise Blomberg Andersen, Jesper Christiansen, Erik A. Frandsen og Kathrine Ærtebjerg. Alle samtidskunstnere, som inden for det sidste år har markeret sig stærkt, også i Dannmark.

Det var dog den svenske kunstner Karin Mamma Andersson (f. 1962), som løb med hovedprisen på en million svenske kroner. Den islandske kunstner Eggert Pétursson (f. 1956) modtog andenprisen på 600.000 kr., Petra Lindholm (f. 1973) fra Finland fik 400.000 kr., mens stipendiatet på 100.000 kr. gik til den iranskfødte Sirous Namazi, som er født i 1970 og bosat i Stockholm.

Alle de 21 udvalgte nordiske kunstnere er repræsenteret på udstillingen.

* Carnegie Art Award 2006, Den Frie Udstillingsbygning, København fra 12. jan. til 11. februar

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her