Læsetid: 2 min.

Hvem er de terrormistænkte?

Seks, muligvis syv, ud af otte arresterede i den verserende terrorsag i Storbritannien har tilknytning til det britiske sundhedsystem og ingen er britiske statsborgere. Seks ud af syv stammer fra Jordan, Saudi-Arabien eller Irak, og en er temmelig sikkert inder
4. juli 2007

Læge Bilal Abdullah

Den irakiskfødte Bilal Talal Samad Abdullah, som blev arresteret i Glasgow lufthavn, arbejdede som læge specialiseret i sukkersyge ved The Royal Alexandra Hospital i Paisley.

Han blev færdiguddannet læge i Bagdad i 2004 og ankom for at arbejde i Storbritannien i april 2006. Han var en ud af de to mænd, som kørte en Cherokee Jeep ind i Glasgow lufthavn søndag og har pådraget sig tredjegradsforbrændinger.

Han er indlagt på hospi-talet, hvor han selv arbejdede, og er overvåget af poli-tiet.

Læge Mohammed Haneef

Den 27-årige doktor dr. Mohamed Haneef, er den syvende arresterede i sagen. Lægerådet ved Queensland i Australien bekræftede i går over for internationale medier, at Haneef havde arbejdet på skadestuen ved the Gold Coast Hospital i Southport, som ligger ved den østlige del af Queensland, siden han forlod sit job i Liverpool i september sidste år.

Haneef blev arresteret i Brisbane International Airport mandag aften efter at de australske myndigheder havde modtaget informationer om ham fra det britiske politi. Han var på vej ud af Australien på en enkeltbillet.

En anden læge fra det samme hospital - heller ikke af australsk nationalitet - er blevet udspurgt af politiet, men er ikke anholdt. Dr. Haneef tog sin lægeeksamen i Indien i 2002 i Bangalore, men det er uvist, om han er inder. Han flyttede til Storbritannien i 2004 for at arbejde i Liverpool.

Peter Beattie, som er førsteminister i Queensland, sagde til den britiske avis The Guardian i går, at Haneef var "en god ansat, som blev overflyttet til afdelingen for almen medicin, efter han var færdig på skadestuen. Denne doktor blev af hospitalet på mange måder set som en model for andre borgere, og han havde strålende anbefalinger."

Det australske politi gennemsøgte i går morges Haneefs lejlighed og tog ifølge BBC adskillige store plasticsække med bl.a. flere computerdisketter og bøger. Haneefs husvært, Steven Boscher, fortalte Guardian online, at Koranen ikke var blandt de bøger, politiet tog med på stationen.

Politiet gennemsøgte også en anden juniorlæges lejlighed i samme område.

Læge AA

Den anden chauffør af jeepen er også anholdt og menes også at være en yngre læge tilknyttet samme hospital som Bilal Abdullah. Han er indlagt på hospitalet med forbrændinger på 90 procent af kroppen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her