Læsetid: 2 min.

Hvo intet vover...

En ung mand prøver med hjælp fra to venner at få en date med filmstjernen Drew Barrymore i den morsomme dokumentarfilm 'My Date with Drew'
24. februar 2006

30 dage og 1.100 dollars. Det er, hvad tre venner midt i 20'erne har til at få den enes drengedrøm til at gå i opfyldelse: En date med skuespillerinden Drew Barrymore (Charlies engle 1+2, The Wedding Singer). Det viser sig ikke at være helt så nemt, selv om man bor i Los Angeles, tæt på det amerikanske filmmekka, og har venner og bekendte, som arbejder i branchen. Der er meget langt fra bunden til toppen, hvor Drew Barrymore befinder sig.

Men det er til gengæld ret morsomt at følge trekløverets mission, som de selv filmer med et videokamera, de har 30 dage til at 'prøve', før det er for sent at levere det tilbage - og som er blevet til den charmerende dokumentarfilm, My Date with Drew.

Brian hedder filmens 27-årige hovedperson, der aldrig rigtig er blevet til noget og mere eller mindre lever fra hånden til munden. Derfor satser han og de mere etablerede venner også benhårdt på at skaffe ham en aftale med den jævnaldrende Drew Barrymore, som Brian har været forelsket i, siden han som otteårig første gang så hende i Steven Spielbergs E.T.

Brian er en sympatisk og entusiastisk ung mand med en sund portion selvironi, hvilket viser sig at være en styrke i jagten på Drew, der jo helst ikke må tro, at han bare er en gemen stalker. Trekløveret prøver alt og angriber opgaven fra forskellige vinkler - ofte gennem nogle, der kender nogle andre, som er gift med én, der har arbejdet sammen med Drews frisør - men lige så ofte, de tror, at de har fået et gennembrud, lige så ofte viser det sig at være en blindgyde.

Internet-hjælp

De får mobiliseret 'stjerner' - Julia Roberts' storebror, Eric Roberts, og Corey Feldman, der ligesom Drew var barnestjerne i 80'erne - og får dem til at komme med gode råd til, hvordan Brian skal gebærde sig og se ud, når og hvis han får sin date med Drew. Roberts mener, at en veltrænet overkrop er vejen frem, og straks kaster Brian sig ud i aerobicøvelser og styrketræning med hjælp fra en af sine veninder.

Mange mennesker fatter sympati for Brian og vennernes projekt og prøver at hjælpe, men efterhånden som tiden går, pengene bliver brugt, og de ikke synes at komme tættere på målet, melder desperationen sig. Ikke mindst fordi Brian selv er på røven økonomisk og på et tidspunkt må tage et uinspirerende skodarbejde hos underholdnings-tv-kanalen E! Entertainment.

Gode råd er dyre, men da trekløveret på et tidspunkt får etableret en hjemmeside, www.mydatewithdrew.com, begynder der heldigvis at ske ting og sager - internettet er simpelthen den bedste måde at brande sig selv på. Brian bliver interviewet af adskillige radio- og tv-stationer, og snart ved det meste af Hollywood, hvem han er, og hvad han prøver at opnå. Om han så også opnår det, vil jeg ikke afsløre hér - gå selv ind og se My Date with Drew, en let og umådeligt underholdende film om at forfølge sine drømme og bevare optimismen og energien på trods af modgang.

My Date with Drew. Instruktion: Jon Gunn, Brett Winn og Brian Herzlinger. Amerikansk (Palads i København og Øst for Paradis i Århus)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her