Læsetid: 3 min.

'Illoyalt at buldre ud i pressen'

Venstres ny politiske ordfører tror meget på den forenede effekt af en snak og og en kop kaffe
15. september 2006

Venstres Troels Lund Poulsen er klar til at tage kampen op, efter Jens Rohde i går forlod den centrale post som politisk ordfører. Selv om stilen er en anden, er den tidligere udenrigsordfører parat til at slå hårdt ned på partiets 'uromagere'.

- Jens Rohde er kendt som en skarp debattør, og han var ikke bleg for at gå i direkte clinch med partikolleger. Er du klar til at sætte Venstre-folk på plads, hvis de taler imod regeringsgrundlaget?

"Du forudsætter, at det er nødvendigt at sætte folk på plads. Men sikke dog et pessimistisk udgangspunkt at tage. Jeg er en type, der tror meget på, hvad en kop kaffe og en snak kan ordne. Min dør vil være åben for alle gruppemedlemmer, der har noget på hjertet, og jeg vil forsøge at hjælpe med at løse konflikterne, inden de vokser sig store. Når det så er sagt, så vil jeg selvfølgelig arbejde benhårdt for at regeringens og Venstres budskab går klart igennem. Derfor vil jeg også komme i situationer, hvor det bliver nødvendigt at korrigere og slå ting fast. Og det vil jeg gøre uden tøven."

Diskuter internt

- I det seneste halve år har man i pressen kunnet læse om Venstres interne gruppemøder. Tidligere var har det været et problem for de konservative og Socialdemokraterne. Vil du slå ned på den trend?

"Det vil vi alle sammen. Der er ingen i gruppen, der ønsker socialdemokratiske tilstande. Men det er vi overhovedet ikke i nærheden af. Tværtimod har vi altid haft en god tradition med at tage vores diskussioner internt og efterfølgende bakke den helt op som hold."

- Er det illoyalt at have en anden mening end regeringsgrundlaget, når man sidder som menigt folketingsmedlem i Venstre?

"Nej, det er det ikke. Men det er til gengæld illoyalt at buldre ud i pressen med den uenighed, man måtte have. Især hvis man ikke har taget det op i gruppen først. Vi har alle sammen en forpligtelse til indædt at kæmpe for vores sag og holdning på de indre linjer, men vi har også valgt at samle os i det idé- og arbejdsfællesskab, der hedder Venstre."

- I politikere er valgt på et folkeligt mandat. Når Birthe Rønn kritiserer terrorpakken, eller Ellen Trane Nørby kritiserer regeringen for at gøre for lidt i forhold handel med kvinder, driver de så partiskadelig virksomhed?

"Det, der er væsentligt for mig, er, at man laver rugbrødsarbejdet internt - bruger alle de mange muligheder, man har for at påvirke kursen og politikken. Politik er jo det muliges kunst, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at både Birthe og Ellen vil vores parti det godt."

- Din gruppeformand, Svend Erik Hovmand, siger til Information, at velfærden ligger nummer et på Venstres dagsorden. Hvorfor vil I så ikke bruge lige så mange resurser på den offentlige service, som Socialdemokraterne vil?

"Velfærd er første prioritet for Venstre. Én af de afgørende forskelle på Socialdemokraterne og Venstre er netop, at de tror, at man kan ordne alt med flere penge, hvor vi er overbeviste om, at det handler om mere kvalitet - og det behøver ikke at koste mere. Nogle gange koster kvalitet mere, og så er vi også parate til at bruge pengene på det. Men i en tid, hvor det offentlige har svært ved at rekruttere medarbejdere, giver det ingen mening kun at tale om flere penge. Det er da ren betonsocialisme at insistere på, at væksten i det offentlige skal vokse i takt med det private. Det er et stift og koldt mål."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her