Læsetid: 1 min.

Imam: Boykot-trussel har lille betydning

En boykot i den muslimske verden af danske varer vil næppe få den store betydning, siger den danske imam Abdul Wahid Pedersen
23. januar 2006

Det var forventeligt, at en international sammenslutning af muslimske lærde nu truer med at opfordre muslimer verden over til at boykotte danske og norske varer i protest mod offentliggørelsen af tegninger af profeten Muhammed. Det mener den etnisk danske imam Abdul Wahid Pedersen.

"Man må regne med, at når der kommer sådanne meldinger i forhold til profeten Muhammed fra i hvert fald dele af det danske samfund, så har det en eller anden pris derude. Det bliver så åbenbart i form af en civil handelsboykot. Og det er jo et legitimt våben at bruge i dagens verden," siger Abdul Wahid Pedersen.

Den Internationale Sammenslutning af Muslimske Lærde offentliggjorde lørdag en erklæring i Egyptens hovedstad, Kairo. Heri hedder det: "Vi opfordrer lederne i Danmark og Norge til med fasthed at gribe ind over for disse gentagne angreb på det muslimske verdenssamfund og profeten. Ellers vil sammenslutningen være tvunget til at opfordre millioner af muslimer verden over til at boykotte danske og norske produkter og aktiviteter."

Sammenslutningen af Muslimske Lærde ledes af den fremtrædende, egyptiskfødte imam Yusef al-Qardawi, som bor i Qatar.

På spørgsmålet om, hvorvidt en boykot af skandinaviske varer ikke vil ramme de pågældende muslimske lande hårdere end Danmark og Norge, svarer Wahid Pedersen bekræftende: "Jo, formentlig. Men det går nok også med den handelsboykot, som det går herhjemme, når nogen opfordrer til at boykotte Føtex eller Bilka, eller hvem der nu har været ude med en uheldig melding. Når der så weekenden efter lander et tilbud om to kg sukker, der er tre kroner billigere end hos naboen, så går man alligevel derned og køber sit sukker. Værre går det nok ikke."

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu