Læsetid: 1 min.

Indien er flyvende

30. november 2006

* Verdens største arbejdsplads, De Indiske Jernbaner, står måske overfor en prikkerunde. I hvert fald vælger stadig flere indere de gamle bumletog fra til fordel for fly. Selv de millioner, der årligt bevæger sig rundt på subkontinentet på pilgrimsfærd, fortrækker i dag den airconditionerede kabine frem for den langsommelige tur på skinnerne, skriver dagbladet Times of India. Den indiske luftfart ventes derfor at stige med 25 procent om året de næste 10 år. Alene i år er antallet af kilometer fløjet inden for landet fordoblet, mens flyvningen til og fra landet er steget med en fjerdedel.
»En stor mulighed for udenlandske og private spillere,« var minister for luftfart, Praful Patels, kommentar til de nye tal. Luftfart er den hastigst voksende kilde til CO2- udledning og er ikke underlagt Kyoto-aftalen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her