Læsetid: 1 min.

Inger Christensen hædres

28. september 2006

I dag modtager forfatter Inger Christensen den tyske litteraturpris Siegfried-Unseldprisen i Frankfurt. At den tyske litteraturpris går til Inger Christensen begrundes med, at hendes digtning 'bevæger sig i den umulige polaritet mellem psykiske og lyriske udtryk'. Udover æren består prisen af 375.000 kroner.

Inger Christensens forfatterskab spænder bredt over eksperimenterende romaner til systemdigtning og essays, mest kendt er hun dog for sin lyrik. Forfatteren har tidligere modtaget bl.a. De Gyldne Laurbær og hendes digtsamling Sommerfugledalen blev i 2006 optaget i kulturkanonen. Hendes seneste værk er novellesamlingen Hemmelighedstilstanden, som udkom i Danmark i 2000.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her